Rideklubber i Danmark

En liste over rideklubber i danmark

Magasinet Hest har samlet en liste over certificerede rideklubber i Danmark, samt information om, hvad fordelene ved en rideklub er.

Liste over rideklubber i Danmark

Kort over rideklubber i Danmark

Viden om rideklubber i Danmark

Hvad er en rideklub

Hvis man føler at det er ensomt at have hesten derhjemme og man gerne vil dele heste oplevelsen med andre, så er en rideklub det helt rigtige sted at tage hen. Rideklubber, som også tit kaldes rideskoler, er et sted man kan have sin hest stående i stald, og hvor man kan møde andre med heste, som har erfaring og ekspertise inden for feltet. 

Mange rideklubber tilbyder fodring af din hest, samt opstaldning og adgang til faciliteter, som man ellers ikke har derhjemme.

Der har været rideklubber i Danmark siden starten af 1900-tallet, dog var flere af disse på det tidspunkt en blanding af ridning og jagt, da det var meget udbredt dengang. Siden har klubberne udviklet sig til at fokusere meget på pleje af heste, og er alle med til at give rytteren og hesten en god oplevelse.

Fordele ved at være i en rideklub

Der er mange fordele ved at blive medlem af en rideklub, og nogle af dem er listet herunder:

  • Opstaldning og fodring af din hest. 
  • Adgang til faciliteter som dressur- og springbaner.
  • Læring om heste.
  • Sociale sammenkomster og fællesrum til at man kan snakke om heste.
  • Elevskoler med hold til træning og undervisning i spring, dressur og ridning generelt.


Mange af fordelene afhænger af den enkelte rideklub/rideskole, så tjek vores liste længere oppe i artiklen for at se, hvad den rideklub nær dig tilbyder!

Pris for medlemskab i en rideklub?

Prisen for medlemskab varierer meget fra klub til klub, men prisen ligger generelt på omkring 500 kr. om året. Dette dækker dog primært over medlemskontingentet, og hvis man skal have alle de ekstra ydelser, som opstaldning, undervisning, fold, adgang til faciliteter, m.m. skal man betale ekstra for dette. 

Hvis du er i tvivl om, hvad de forskellige ydelser koster, så kig længere oppe i artiklen på vores liste over klubber, og find den klub du er nysgerrig om. 

Hvor mange rideklubber er der i Danmark?

På nuværende tidspunkt er der ca. 450 rideklubber i Danmark. En rideklub skal være certificeret af DRF for at være en legitim rideklub.

Udviklingen af rideklubber i Danmark

Udviklingen af rideklubber i Danmark er gået fremad på det seneste, og klubberne er blevet bedre til at håndtere medlemmerne. 

I Danmark tilbyder:

  • 78% af alle klubber privatundervisning.
  • 69% af alle klubber ridelejr.
  • 67% af alle klubber opstaldning af private heste.
  • 66% af alle klubber elevskole
  • 54% af alle klubber breddeaktiviteter.

Du kan læse mere om udviklingen inden for rideklubber og rideskoler i Danmark her.

Hvordan tilmelder jeg mig en rideklub?

Afhængigt af rideklubben du prøver at blive medlem af, kan man enten tilmelde sig online, eller ved at kontakte personalet hos den pågældende rideklub.

Hvilken rideklub er den største i Danmark?

Aarhus Rideklub er en af de største rideklubber i Danmark. AR tilbyder et væld af aktiviteter og har flere store haller til rådighed. 

Typiske medlemmer af rideklubber?

Det kan være stort set alle der kan blive medlem af en rideklub. Alderen varierer meget afhængigt af, hvilken rideklub man vælger. Tag en prøvetime eller skriv til den klub du gerne vil være en del af, for at finde ud af gennemsnitsalderen i din rideklub.