Roeckl ridehandsker

Et par hvide Roeckl ridehandsker
Sidst opdateret: september, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Vi hestemennesker, udsætter dagligt vores hænder for alverdens opgaver i forbindelse med staldarbejde og ridning. Roeckl ridehandsker er et uundværligt brand mod slidspor på hænderne såsom hård hud, vabler og sår.

Magasinet Hest har i samarbejde med udstyrs- og hesteekspert Cecilia Storm lavet en test af Roeckl ridehandsker. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Roeckl Ridehandsker Test: Top 3 Bedste Ridehandsker fra Roeckl

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste Roeckl ridehandsker

Pris: 379 DKK

Vinderen i kategorien “bedste allround ridehandsker” er Muenster. Dette er den ridehandske fra Roeckl, som leverer det bedste sweet spot mellem pris og kvalitet. Lycrablandingen sørger for, at handsken føles super behagelig at have på.

Annonce

Bedste billige Roeckl ridehandsker

Pris: 299 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige ridehandsker” er Roeckl Grip ridehandsken. En sand vinder for dig, der ikke vil gå på kompromis med prisen. Kvaliteten er ganske fin, og handsken har derfor en lang levetid. Kan anvendes både om sommeren og vinteren.

Annonce

Bedste premium Roeckl ridehandsker

Pris: 569 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium ridehandske” er Roeckl Wismar Vinter ridehandsken, der emmer af luksuriøsitet, funktionalitet og kvalitet. Handsken beskytter særligt godt mod kulde og sikrer et fast greb om tøjlen.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til Roeckl ridehandsker

Hvad er Roeckl ridehandsker?

Roeckl ridehandsker er særligt udviklet til brug, ved håndtering og ridning af heste. Hesteverdenen og ridesportens bedste og mest populære handsker er fra mærket Roeckl. Disse ridehandsker kan anvendes i alle ridesportsgrene.

Tradition for at være innovative. Bevarelse af det der er afprøvet. Forbedring af det der er godt.” Lyder den globale virksomhed Roeckls motto, som har bestået i hele seks generationer. Siden 1839 har den familiedrevne virksomhed dedikeret sig passioneret i de højeste standarder og kvaliteter af handskehåndværk. 

Dame iført hvide Roeckl ridehandsker

 

Roeckl har formået at opnå en helt igennem unik forståelse for den sensitive kontakt mellem hest og rytter i en smuk ekvipage. En rytter bør altid være i stand til at føle forbindelsen til hesten og samtidig hvilket humør den er i, ligesom hesten skal føle kontakten til rytterens hånd. Rytteren kommunikerer sit sprog til hesten via kroppen og især hånden er en vigtig hjælper, hvorfor en ridehandske aldrig må gå ud over kontakten. Roeckl ridehandsker føles blot som et ekstra lag hud på hænderne, præcis som ridehandsker burde. 

Dog har Roeckl også sine kritikpunkter. Grundet Roeckls popularitet og anerkendte design samt kvalitet ligger ridehandskerne i en dyrere prisklasse. Priserne varierer fra 300-600 kr. Selvom Roeckl reklamerer med at være slidstærke og have høj holdbarhed, er det ikke altid tilfældet ved hyppig brug af ridehandskerne.

Ridehandskerne kan sprække og huller forekommer. Hermed forkortes levetiden på ridehandskerne jo mere man bruger dem. Almindelige slidspor kan dog forekomme, eftersom vi har med levende heste og intuitive instinkter at gøre. 

Hvorfor skal jeg købe Roeckl ridehandsker?

Fordi du simpelthen ikke tør lade være. Hvis du nogensinde har prøvet at få brandsår, rifter og vabler mm. i forbindelse med håndtering eller ridning af heste, skal du aldrig frygte igen. Roeckls ridehandsker har løsningen på dine problemer. Ved køb af et par Roeckl ridehandsker kan du vinke farvel til slidspor på hænderne. Roeckl fremstiller de bedste ridehandsker hvad angår kvalitet og design. Som bonus får du i Roeckl ridehandsker en komfort i topklasse.

Designmæssigt er ridehandskerne meget klassiske med inspiartion fra nutidens modetrends. Ved hjælp af Roeckls kvalitetsrige materialer opnår du den bedste connection til hesten fortil, og dine hjælpere forfines. Herudover kan du med fordel anvende Roeckls handsker i håndtering af hesten fra jorden. På denne måde undgår du store smerter, hvis din hest skulle vige hurtigt til siden, blive bange eller forsøge at løbe. Design og slidstærkt materiale går op i en højere enhed, ved køb af Roeckl ridehandsker. 

Hvilke Roeckl ridehandsker skal jeg vælge?

Det er meget individuelt, hvilken type ridehandske man ønsker at købe, eftersom vi alle har forskellige præferencer. Gør dig derfor klare tanker om, hvad du ønsker dine Roeckl ridehandsker skal kunne, og hvilket materiale samt pasform du foretrækker.

Ved valg af Roeckl ridehandsker, er de vigtigste punkter man skal være opmærksom på eksempelvis hvilket formål de skal anvendes til, hvilket design man ønsker, hvilket slags vejr skal handsken bruges i, hvilket materiale ønskes, hvilken pasform/størrelse passer, og hvad er dit budget? De vigtigste af disse faktorer gennemgås i artiklen.

Alt i alt, er det vigtigste at din Roeckl ridehandske er behagelig at have på og passer til din stil. Der er gode anbefalinger af ridehandsker fra Roeckl i testen øverst oppe, og man kan med fordel lade disse undersøgelser være med til at præge valget af ridehandske. 

Kombinér Roeckl ridehandsker med andet ridetøj

Kombinationen af Roeckl ridehandsker med andet ridetøj er altafgørende, for at opnå stilrenhed. Ridesporten handler om elegance og harmoni, uanset ridedisciplin. Vi vil som ekvipage, altså hest og rytter som enhed, udstråle overskud, stilrenhed og sofistikerethed. Dette opnås i dyrkelsen af de mindste detaljer, og her kommer Roeckls ridehandsker ind i billedet. Forsøg derfor at matche dine Roeckl ridehandsker med det resterende ridetøj- og udstyr.

Har du eksempelvis valgt et par ridehandsker i jordnuancer såsom brun, beige, sand, caramel eller grå kan du med fordel anvende samme farvepalette på dit resterende ridetøj. Omvendt er det også meget moderne, at skabe kontrast med farverne. Eksempelvis kan man kombinere Roeckl ridehandsker i farven caramel, sammen med et par cognacfarvede ridestøvler og navy-farvet tøj. Her udgør kontrasten mellem mørkeblå og lysebrun en fantastisk harmoni der fremhæver Roeckl ridehandskerne.

Valg af Roeckl ridehandsker

Materialer

En af de vigtige faktorer der har indflydelse på valget af ridehandske er materialet. Roeckl producerer mange forskellige materialer som læder, microfleece bomuld og andre ventilerede tekstiler. Fælles for dem er deres elasticitet og fleksibilitet. Roeckl er eksperter i at fremstille og udvikle top funktionelle materialer såsom ROECK-GRIP og GORE WINDSTOPPER, som nævnt tidligere i artiklen.

Ydermere har Roeckls innoverede teknologi på Coldblack-systemet, gjort det muligt at bruge mørkfarvede ridehandsker i stærkt sollys, uden at absorbere varmen med sig. Via Roeckls unikke patenterede materiale forbliver dine hænder svale uden at svede, så du ikke mister tøjlegrebet på grund af sved. Desuden benytter Roeckl sig af den nyeste “touch” teknologi, så du har mulighed for at betjene din touchscreen på mobilen, med handskerne på. 

Ridehandsker fra Roeckl i læder, har den fordel, at de er vandafvisende. Desuden giver læderet sammenlagt med ROECK-GRIP materialet et bedre greb om tøjlen. Læderhandskerne er et populært valg blandt ryttere, når man ser sig omkring i hesteverdenen. Dog er ulempen ved læderhandsken, at materialet har tendens til at blive varmt og kan derfor føles ubehageligt at have på.

Omvendt er eksempelvis ridehandsker fra Roeckl i bomuldsmateriale ikke vandafvisende eller vandtætte. Derfor kan handskerne føles kolde og ubehagelige. Alligevel er dette materiale yderst funktionelt, på baggrund af dens slidstærke og kvalitetsmæssige egenskaber. Håndfladen består af det velkendte non-slip eller Grip materiale, så tøjlerne får svært ved at glide ud af hænderne. 

Størrelsesguide

Størrelse, pasform og komfort er vigtige parametre ved valg af den Roeckl ridehandske der passer dig bedst. Først og fremmest er størrelsen vigtig, at have sig for øje, da dette er en klar afgørende faktor for at ridehandsken passer dig. Optimalt vil altid være at afprøve ridehandsken i virkeligheden hos en rideudstyrsforhandler, eftersom man på denne måde sikrer sig den mest komfortable størrelse. Dog kan du via denne størrelsesguide finde frem til din størrelse, og derefter købe dine handsker online eller i butikken. 

  1. Find et målebånd frem i cm. 
  2. Åbn din hånd, og placer målebåndet rundt om din hånd ved basen af knoerne (uden at inkludere tommelfingrene) 
  3. Det er meningen at ridehandsker skal passe som et ekstra lag hud for hænderne, målebåndet skal derfor være tæt mod hånden. Sigt mod en tæt pasform. 
  4. Lav nu en løs knytnæve og mål omkredsen. 
  5. Kig til sidst i nedenstående tabel for at se hvilken størrelse du matcher.

(Roeckls standardstørrelser for kvinder)

Handskestørrelse 

Omkreds af hånd

6

16,5 cm

6,5

17,6 cm

7

18,9 cm

7,5

20,3 cm

8

21,6 cm

8,5

23,0 cm

9

24,3 cm

Til slut er det vigtigt at pointere, at ridehandskerne hverken må føles stramme, gnave eller spænde om hånden.

5 tips til Roeckl ridehandsker

Læderridehandsker

Vil du investere i et par læderhandsker fra Roeckl kan et tip være, at bruge dem et par gange inden rideturen. Læderet kan udvide sig ved brug, og derfor må man helst ikke vælge en for stor størrelse. Gå en halv størrelse ned, hvis du er i tvivl.

Kommer man ud for en situation hvor læderhandsken bliver våd, er det vigtigt, at handskerne tørrer naturligt inden næste brug. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at handsken udvides, og kan føles for stor og klumset på din hånd. En læderridehandske kræver umiddelbart lidt mere arbejde, da de ikke kan vaskes i maskine, men med god pleje holder de i mange år. Se hvordan du kan pleje læderhandskerne i tip nr. 3.

Undgå vabler og sår

Har du tendens til at få vabler og brandsår på hænderne, pga. sensitiv hud, kan en Roeckl ridehandske med foer være en fordel. Den indvendige foer/fleece beskytter dine hænder yderligere, hvilket også kan bruges ved ridning flere gange dagligt. Roeckl Grip Wintherhandsken kan varmt anbefales til ryttere med ovenstående problemer, der også kan anvendes i lidt varmere temperaturer, grundet Roeckls Cold-black system. 

Vedligeholdelse og pleje

Roeckls ridehandsker kan vedligeholdes og plejes ved vask. I selve ridehandsken er en lille stoflap med en vaskeanvisning. De fleste Roeckl handsker kan vaskes på 30 grader. Vask dog kun ridehandskerne ved skidt og lugt, eftersom jo færre gange man vasker dem, desto længere levetid har de. Man kan også vaske ridehandskerne i et uld- eller håndvaskeprogram.

Husk også altid at lukke velcrolukningen og put dem i en vaskepose. I nogle tilfælde, fx ved læderridehandsker, kan man ikke vaske handskerne i vaskemaskinen. Her kan man i stedet gnubbe sadelsæbe på handskerne, lade dem tørre, og til sidst smøre læderbalsam på. 

Den rigtige lukning 

De fleste Roeckl ridehandsker bruger velcrolukning, men har også andre typer af lukninger såsom elastikker eller knapper. Det er meget forskelligt fra rytter til rytter, hvad der foretrækkes. Lukningen betyder ikke meget for handskens kvalitet, men er et spørgsmål om smag og udtryk. Velcrolukningen kan i nogle tilfælde gå i stykker eller blive svag. Den kan desuden trække snavs og skidt til sig. Alternativet er lukning med elastik eller knapper. Disse gør livet nemt for rytteren i den forstand, at handsken bare skal trækkes over hånden. 

Én til ridning, én til stalden

Et sidste tip er kun at benytte dine Roeckl ridehandsker til ridning, for at forlænge dens levetid, da det jo er en ridehandske. Har du behov for en handske til de almindelige staldarbejdsopgaver og generel håndtering af hesten, kan du finde et utal af forskellige handsker fra Roeckl til dette formål. Rider man meget, kan det være en idé både at købe et par vinterridehandsker, sommerhandsker og helårshandsker fra Roeckl. På denne måde har man en handske til hvert formål.

3 facts om Roeckl

Fact 1: Tæt samarbejde med idrætsudøvere og idrætslæger

Roeckl samarbejder tæt med professionelle idrætsudøvere og idrætslæger med ekspertviden, for at udvikle innovative produkter og teknikker. Charlotte Dujardin, Carl Hester, Ludger Beerbaum, Meredith Michaels-Beerbaum, Henrik von Eckermann og Michael Jung er bare få eksempler på ryttere der bruger Roeckl ridehandsker. Det er heller ikke uden grund, at det tyske rideteam, anvender Roeckl ridehandsker til ridebrug. 

Fact 2: Roeckls autencitet

Roeckl associerer autencitet med troværdigheden i brandet. Troværdigheden hos Roeckl kan opleves direkte i form af virksomhedens åbenhed og ærlighed. Det er derfor heller ikke uden grund, at The Royal Court of Baveria stolede blindt på Roeckl i hænderne af den tredje generations Heinrich Anton Roeckl i 1900-tallet.

Fact 3: Bæredygtighed 

Familiefirmaet Roeckl har stor opmærksomhed på bæredygtighed, der kommer til udtryk i udvælgelsen af bæredygtige komponenter og rå materialer. Roeckl skaffer eksempelvis læder fra dyr, der anvendes i den menneskelige fødekæde. Læder af høj kvalitet er en sjælden vare, da dyrebestanden ikke kan øges vilkårligt. Ydermere har miljømæssige spørgsmål som klima og dyrehold også en stor indvirkning på læderkvaliteten.

Disse naturlige materialer overholder altid internationalt gyldige retningslinjer, og behandles med samvittighed og ansvar. Ved at producere miljøvenlige produkter ud af genanvendelige materialer såsom genbrugte plastikflasker og nylonprodukter, kommunikerer Roeckl et budskab om bæredygtighed i særklasse.

Undersøgelser om Roeckl ridehandsker

Der findes et par interessante undersøgelser om Roeckl og ridehandsker generelt. Er du nysgerrig på emnet, så tag et kig herunder. 

Denne interessante markedsundersøgelse af 360 Research Reports fra 2020 viser, at ridehandsker er en af de mest populære ridetøjskategorier blandt rytterne. Producenterne med flest markedsandele er eksempelvis SSG Gloves og Uvex, der kan kategoriseres som Roeckls internationale primære konkurrenter. Kina er her den absolut største leverandør med markedsandel på 33,7%, i mens Europa har en markedsandel på 25,24%. 

En global undersøgelse af markedet for ridetøj fra 2017 viser, at ridetøjsmarkedet forventes at vokse med en sund rate i prognoseperioden 2018-2025. Den største drivende faktor på det globale ridemarked er stigende efterspørgsel blandt mennesker, på grund af interesse for ridning generelt. 

Dette kan gavne virksomheder som Roeckl, fordi efterspørgslen på ridehandsker stiger i takt med personer der interesseres for heste. 

Omvendt er den største tilbageholdelses faktor for ridetøj omkostninger til tøj og høje råvarepriser. Her er altså en forklaring på, at Roeckls ridehandsker ligger i et højt prisniveau, da læderet har en høj råvarepris. 

Rapporten pointerer desuden, at formålet med ridetøj som ridehandsker, ikke bare har et sikkerheds- og komfortmæssigt formål, men kan også repræsentere et modeikon for ryttere og almindelige forbrugere.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke Roeckl ridehandsker er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste Roeckl ridehandsker. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Ridehandskerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger Roeckl ridehandsker?

Valget af Roeckl ridehandsker afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “Global Horse Riding Apparel Market – Industry Reports.” https://www.360researchreports.com/global-horse-riding-apparel-market-13985492. Åbnet 4 mar.. 2021.
  • “Equestrian ClothingMarket Analysis, Trends, Insights, Size and ….” https://brandessenceresearch.biz/ict-and-media/equestrian-clothing-market/Summary. Åbnet 4 mar.. 2021.
Forfatter
Cecilia Storm
Cecilia Storm

Cecilia arbejder som journalist og udstyrs- og hesteekspert for Magasinet Hest. Cecilia skriver i et bredt og nuanceret sprog, som alle kan relatere til og forstå. Udover hendes sans for ord, er hun også super begavet inden for hesteverdenen, specielt inden for dressur brillere hun. Cecilia rider dagligt dressur, og har meget erfaring med ungheste og tilridning.