Komperdell sikkerhedsvest

Sort komperdell sikkerhedsvest
Sidst opdateret: juli, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Når vi dyrker ridesporten, er det vigtigt, at vi passer på os selv. Og sikkerhed er præcist hvad en Komperdell sikkerhedsvest kan hjælpe os til. Om du er nybegynder, springrytter eller andet, så er Komperdell perfekt.

Magasinet Hest har i samarbejde med udstyrs- og hesteekspert Mira Palmer lavet en test af Komperdell sikkerhedsveste. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Komperdell Sikkerhedsvest Test: Top 3 Bedste Komperdell Sikkerhedsveste

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

1. Komperdell Cross Protection Sikkerhedsvest

Bedste Komperdell sikkerhedsvest

Pris: 1.675 DKK

Vinderen i kategorien “bedste komperdell sikkerhedsvest i test” er komperdell Cross Protection sikkerhedsvest. Med denne ergonomiske sikkerhedsvest er din sikkerhed i top samtidig med, at komforten er upåklagelig! Vesten beskytter fantastisk uden at være for tung.

Annonce

2. Komperdell FlexFit Rygskjold Sikkerhedsvest

Bedste billige Komperdell sikkerhedsvest

Pris: 1199-1749 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige Komperdell sikkerhedsvest” er Komperdell FlexFit rygskjold sikkerhedstvest. Med denne sikkerhedsvest får du sikkerhed samtidig med et lækkert design og en fantastisk pasform. God til prisen.

Annonce

3. Komperdell Ballistic Sikkerhedsvest

Bedste premium Komperdell sikkerhedsvest

Pris: 1.949 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium Komperdell sikkerhedsvest” er Komperdell Ballistic, regular fit. Med denne kvalitets sikkerhedsvest får du top sikkerhed, nem påføring med lynlås og ekstrem fleksibilitet og lethed!

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til Komperdell sikkerhedsvest

Hvad er en Komperdell sikkerhedsvest?

En sikkerhedsvest er en vest, som bruges under ridning. Den beskytter rytterens ryg og brystkasse, hvis man skulle være uheldig og falde af hesten. Sikkerhedsveste er ofte brugt af nybegyndere og springryttere, da de især er i stor risiko for at falde af.

Dame med komperdell sikkerhedsvest

Men… vi ved det jo alle. Heste er utilregnelige uanset hvem, der sidder på ryggen af dem, og måske du skulle overveje også at anskaffe dig en sikkerhedsvest?

I så fald vil vi i denne artikel introducere dig til Komperdell sikkerhedsveste!

Hvem er Komperdell?

Komperdell er det firma, der producerer de anerkendte Komberdell sikkerhedsveste.

Det østrigske firma blev grundlagt helt tilbage i 1922, hvor de startede med at producere gangstave af hasselnøddetræer. Kun få år efter var virksomheden den førende producent af skistave.

I 2002 begyndte Komperdell at udvikle sikkerhedsudstyr. De startede et samarbejde med et velrenommeret motorcykel firma og udviklede sikkerhedsveste til deres kunder.

Firmaet er i dag producent af alverdens produkter. Heriblandt sikkerhedsveste til ryttere, og du vil gennem denne artikel få et indtryk af, hvad en komperdell sikkerhedsvest helt præcist kan tilbyde.

Komperdell er et kvalitetsbevidst firma, som får alt produceret i Østrig. Derudover vægter de kundeoplevelsen og -servicen højt og tilbyder 3 års gratis reparationsservice.

Hvorfor skal jeg købe en Komperdell sikkerhedsvest?

Ridning er en farlig sport. Det ved vi alle. Når det kommer til at passe på vores krop og helbred, kan man næsten ikke være for forberedt. Derfor er et køb af en sikkerhedsvest en god investering i beskyttelsen af din krop.

Komperdell sikkerhedsveste byder på et hav af smarte funktioner, der gør vesten mere behagelig og men også mere sikker. Sikkerhedsvestene fra Komperdell er vindere af flere test i både innovation, sikkerhed og komfort.

Hvilken Komperdell sikkerhedsvest skal jeg vælge?

Når du skal ud og købe din første Komperdell sikkerhedsvest, er der en række ting som er gode at vide noget om. Derfor vil denne artikel guide dig igennem sikkerhedsvestens verden, så du er bedst muligt klædt på til opgaven!

Vi vil blandt andet komme ind på:

 • Hvilke typer sikkerhedsveste producerer Komperdell?
 • Hvilken passer bedst til din ridedisicplin?
 • Hvilket materiale bliver sikkerhedsveste fra Komperdell produceret i?
 • Hvilke funktioner har de?
 • Hvordan finder jeg den rette størrelse til mig? Og hvad med pasformen?
 • Hvilke farver kan man få sikkerhedsveste fra Komperdell i?
 • Hvad koster en sikkerhedsvest fra Komperdell?

Kombinér Komperdell sikkerhedsvest med andet rideudstyr

Komperdell sikkerhedsvest er til for at øge din sikkerhed. Det samme gør ridehjelm, de rigtige ridestøvler og sikkerhedsstigbøjler. Kombiner din sikkerhedsvest med disse ting og du har forberedt dig bedst muligt på et eventuelt uheld.

Pleje af Komperdell sikkerhedsvest

Når du har anskaffet dig en Komperdell sikkerhedsvest, er det vigtigt, at du plejer og passer godt på den.

Har du været ude for et fald, hvor du bar sikkerhedsvesten, bør du tjekke den for skader. Har din vest en skade, skal den som udgangspunkt erstattes eller repareres af en fagpersen.

Man skal regne med at have sin vest i 5-7 år før den bør udskiftes.

Når du skal rengøre din sikkerhedvest, starter du med at tage alt flytbart skummateriale ud af vesten. Herefter vaskes den i koldt vand med en mild sæbe. Når den er renset, vaskes den efter med koldt, rent vand. Er der velcro på din Komperdell sikkerhedsvest, skal dette børstes af for eventuelt skidt og hår. En sikkerhedsvest må ikke komme i vaskemaskinen eller tørretumbleren. Den bør i stedet hænges til tørre et tørt og lunt sted.

Når du skal opbevare din Komperdell sikkerhedsvest, skal den enten placeres fladt, uden tryk fra ting eller hængende på en bøjle. Sikkerhedsvesten bør ikke opbevares i direkte sollys eller i et rum med meget høj temperatur.

Valg af Komperdell sikkerhedsvest

Typer

Der findes 11 forskellige Komperdell sikkerhedsveste. Overordnet indgår de i tre kategorier: safety vest, ballistic vest og casual protection. 

Safety vest:

Safety vesten tilbyder 360 graders beskyttelse af rytterens overkrop. Den er opbygget på en sådan måde, at den tilpasser sig rytterens kropsform. Den har et enkelt design og er nem at tage af og på.

Ballistic vest:

Denne vest er særligt let. Den egner sig derfor til alle hestefolk både erfarne som uerfarne. Det er derfor også denne model, Komperdell laver deres børn og junior veste i. Ligesom med den første vest tilpasser denne sig også til rytterens krop. 

Casual protection:

Denne sikkerhedvest er noget helt nyt inden for denne verden. Vesten er nemlig indbygget i en trøje og derfor nærmest usynlig. Det betyder også, at rytteren slipper for, at skulle have sin jakke uden på sikkerhedsvesten, hvilket kan nedsætte bevægeligheden og øge vægten. 

Ridedisciplin

Din ridedisciplin vil have en betydning for, hvilken Komperdell sikkerhedsvest der passer bedst til dig. 

Rider man dressur, er man ofte interesseret i så få forstyrrelser som muligt. Det gælder også, når man taler om sikkerhedsveste. Derfor vil casual protection være den ideelle sikkerhedsvest indenfor denne disciplin. Den er diskret og funktionel samtidig med, at den yder beskyttelse. 

Dyrker man derimod spring eller terrænridning, gælder det om at opnå den største sikkerhed som overhovedet muligt! Her anbefaler Komperdell selv deres safety vest til disse discipliner. 

Sikkerhed

En sikkerhedsvest skal holde dig sikker, og derfor er der lavet forskellige sikkerhedsgodkendelser. Det er disse du skal kigge efter, når du skal ud og købe din sikkerhedsvest:

 • CE og EN 13158-20XX
 • CE og EN 13158-20XX og Beta20XX Niveau 3

Alle Komperdell sikkerhedsvestene har én af disse godkendelser.

Materiale

Komperdell sikkerhedsvesten er opbygget af et særlig skum, som er opbygget i lag. Det giver vesten en fleksibilitet, der betyder, at vesten kan udvide og tilpasse sig rytterens krop. 

Derudover af vestene lavet af åndbar materiale, så det er så komfortabelt for rytteren som muligt! 

Funktioner

Sikkerhedsvestens overordnede og vigtigste funktion er sikkerhed. Men for at øge sandsynligheden for, at ryttere har lyst til at bære en sikkerhedsvest, er det væsentligt, at den er funktionel.

Komperdell sikkerhedsvesten kommer med lynlås, så den er nem at få af og på. Derudover er den fremstillet i et tilpas fleksibelt materiale til at give rytteren bevægelighed. 

Den mest innovative funktion er, at de fås indbygget i trøjer og jakker. Dét er da smart!

Størrelse, pasform og komfort

For at din nye sikkerhedsvest kan yde optimal sikkerhed, skal den passe perfekt til dig! Komperdell hjælper dig allerede lidt på vej, fordi vesten tilpasser sig i pasformen til dig. Men! du skal også have den rette størrelse…

Vestene kommer i størrelserne XXS-XL, så det vil helt sikkert være muligt at finde én til lige præcis dig. 

Når du skal bestemme størrelsen på din første vest til ridning, er det nødvendigt, at du er i en fysisk butik hvor der er mulighed for, at prøve forskellige størrelser. Når du gør det, er der en række punkter, du skal være opmærksom på:

 • Sikkerhedsvesten må ikke være for stor! 
 • Vesten skal dække din brystkasse og kraveben. Den skal ca. gå to fingres bredde ned over dit nederste ribben. 
 • Prøv at bøje dig forover. Den må ikke begrænse dig i denne bevægelse. 
 • Rygstykket på sikkerhedsvesten skal dække fra haleben og op til nakken men må ikke støde på sadlens bagkant.

Farve

Komperdell sikkerhedsveste kommer ikke i så mange forskellige farver. Ofte ønsker man, at vesten til ridning er så diskret som overhovedet muligt, hvorfor de kommer i sort. Er man dog alligevel til lidt farve, kan de købes med en farverig stribe og logo. Derudover findes Komperdell sikkerhedsvestene i mange forskellige designs og udformninger, så du sagtens kan skille dig ud alligevel!

Budget

Komperdell sikkerhedsvest er en kvalitetsvest, og det betaler man også for. Men igen.. Når det kommer til ens sikkerhed, er det ikke værd at spare! 

Vestene ligger i et prisleje mellem 800-1600 kroner. Dette er meget normalt prisleje for sikkerhedsveste generelt.

Hvad siger undersøgelser om Komperdell sikkerhedsveste?

I 2014 blev der lavet en indgående undersøgelse om effektiviteten af sikkerhedsveste for jockeyer og terræn ryttere i Australien. Sikkerhedsveste blev gjort obligatoriske

i Australien i 1998, men der er imidlertid bekymring for, at en eller flere af de anvendte sikkerhedsveste yder begrænset beskyttelse og måske endda bidrager til nakke- og / eller rygmarvsskader.

Komperdell var én af de sikkerhedsveste, der blev testet i denne undersøgelse. Resultatet viste, at Komperdell Cross back protector var for stiv til at bestå den første test. Derudover var vesten for tynd til at give tilstrækkelig beskyttelse mod stød. 

Der blev lavet en tabel over resultaterne, og på tabellen finder man Komperdell sikkerhedsvestene som de tre nederste. Resultatet viser, at ingen komperdell sikkerhedsveste bestod den første test. Til gengæld består 2 ud af 3 test 2.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke Komperdell sikkerhedsveste er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste Komperdell sikkerhedsveste. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Sikkerhedsvestene fra Komperdell vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en Komperdell sikkerhedsvest?

Valget af Komperdell sikkerhedsvest afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
 • “Evaluation of safety vests – AgriFutures Australia.” http://www.agrifutures.com.au/wp-content/uploads/publications/14-037.pdf. Åbnet 6 Sep. 2020.
Forfatter
Picture of Mira Palmer
Mira Palmer

Mira arbejder som journalist og udstyrs- og hesteekspert for Magasinet Hest. Hun er uddannet ridelærer og har tidligere arbejdet med salg og avl af heste. Endvidere har hun hjulpet og assisteret en professionel dressurrytter med bl.a. tilridning, staldarbejde og grooming. Med andre ord hun er et omvandrende hesteleksikon, som vi nyder godt af her på magasinet.