Dansk Ride Forbund åbner op for stævner og aktiviteter

Dansk Ride Forbund åbner op for stævner og aktiviteter
Af: Redaktionen
Udgivet: 08. jun 2020, 18:37

Efter lang ventetid kan de danske konkurrenceryttere og klubryttere nu se frem til en genåbning af stævner og aktiviteter, da regeringen har valgt at lempe forsamlingsforbuddet og reglerne for sportsarrangementer.

Fra den 9. juni er det igen muligt at deltage i stævner og aktiviteter i DRF-regi, eftersom forsamlingsforbuddet og reglerne for sportsarrangementer lempes. Det er en dialog mellem Dansk Ride Forbund og Rigspolitiet som har resulteret i, at ridesporten har fået lov til at åbne op for stævner og aktiviteter.

– Hvis begivenheden ikke er én samlet turnering, men derimod flere individuelle konkurrencer med maksimalt 10 tilstedeværende i hver (inkl. dommere, skrivere, deltagere, publikummer mv.), der holdes indbyrdes effektivt adskilt, vil det efter omstændighederne ikke udgøre en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, formulerer Rigspolitiet.

Det skal dog nævnes, at der stadig er et par detaljer, som endnu ikke vides, og det bliver præciseret i de kommende dage/uger. Udover at der må afholdes stævner igen, åbnes der også op for andre rideaktiviteter som f.eks. ponymålinger og ridelejre. De små kan derfor se frem til at deltage i ridelejre i sommerferien, dog med forholdsregler.

Ridehaller må benyttes igen

Ligesom stævner og aktiviteter har været lukket ned, så har stutterier, rideskoler, private m.fl. heller ikke måttet benytte sig af ridehaller i en stor del af corona-krisen. Men det er slut, for i dag kan ridehaller tages i brug igen under forudsætning af, at man overholder myndighedernes forholdsregler.

Andre nyheder