Hvad er en ride efterskole?

Pige springer med en hest på en ride efterskole
Af: Redaktionen
Udgivet: 19. jan 2022, 22:43

Ridning er mere populært end nogensinde, og det betyder også, at der rundt omkring i landet springer et nyt fænomen frem – nemlig efterskoler med ridning som linjefag.

Drømmer du om at tage på en ride efterskole i enten 8, 9, 10 eller 11. klasse, så er muligheden der! Især hvis du drømmer om at kombinere din hobby indenfor ridning med et eller flere år på nogen af landets fedeste efterskoler.

I Danmark findes der mange former for ride efterskoler. Der er både efterskoler, hvor du selv skal medbringe din egen hest, men der er også efterskoler, hvor der er heste, som er tilknyttet efterskolen. Dette gør det både bekvemmeligt for dem, som har egen hest, men også for dem, som ikke har muligheden eller ønsket om at eje deres egen.
Der er efterskole i hele landet, som har disse linjer. Så om du kommer fra Nordjylland eller Sjælland, gør det ingen forskel, for efterskolerne findes geografisk over hele landet.

Så hvis du drømmer om et år hvor du oplever, hvordan det er at gå på efterskole, samtidig med at du stadig vil fastholde din ridning, så kan du finde alle ride efterskolerne på efterskole-info.dk.

Hvad skal man forholde sig til, når man er på en ride efterskole?

Det er vigtigt man er en selvstændig person, som er villig til at stå tidligt op om morgenen, og passe sin eller sine heste. Dette er netop op til eleven at gøre hesten klar og give den foder hver eneste dag. Udover at klargøre og vedligeholde hesten, skal man også selv i nogle tilfælde medbringe eget udstyr, her vil ting som saddel, støvler og anden form for beklædning være for egen regning. Det er vigtigt at det er af god kvalitet, så det ikke skader hestene, hvis skolen ejer dem.
Du skal ikke være bange for at være ny omkring det med heste, for der er mange dygtige lærer ude på efterskolerne, som kan hjælpe og lære dig hvordan man passer og rider helt perfekt. Så om du er trænet og erfaren eller om du er nybegynder og uerfaren, så er der plads til alle.
Så hvis du er klar på at have ansvar og passe et dyr som nok vejer 5 gange hvad du gør, så hop ind og find netop den efterskole der passer dig.

Fællesskabet på en efterskole med ridning som linjefag

Udover at kunne kombinere din hobby omkring heste med at få et af de fedeste år i dit liv på efterskole. Så får du også muligheden for at kunne prøve andre sportsgrene eller interesser.
Her kan du prøve alt for fodbold, klatring eller kreativ.
Ikke nok med at man får prøvet alt i alle genre, så får man også nogle venner for livet. Disse venner kan være nogle som man aldrig ellers ville have mødt. Det er selvfølgelig også et plus at der vil være andre, som er interesseret i alt det der omhandler heste, derfor vil man kunne dele sin viden og interesse med andre elever. Dette giver eleverne et helt specielt bånd, som ikke kan beskrives før man har oplevet det.

Vi håber du finder lige præcis den efterskole du søger, og at du får det bedste år med ridning og en masse nye venner.

Forfatter
Picture of Anders Braun
Anders Braun

Anders arbejder som kritisk journalist. Han er født i en ridefamilie og har fingeren på pulsen, når det kommer til trends inden for ridebranchen.

Andre nyheder