Ridejakke til dame

Blå ridejakke til dame
Sidst opdateret: september, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

En ridejakke til dame er særligt brugbar til de kolde vintermåneder eller det blæsende efterår. Ridejakken er tilpasset kroppen og sporten, så du kan holde dig varm samtidig med, at du er fleksibel!

Magasinet Hest har i samarbejde med udstyrs- og hesteekspert Mira Palmer lavet en test af ridejakker til damer. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Ridejakke Til Dame Test: Top 5 Bedste Ridejakker Til Damer

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste ridejakke til dame

Pris: 599 DKK

Vinderen i kategorien “bedste ridejakke til dame i test” er EQ Master damejakke. Denne smukke korte ridejakke er en bestseller! Den er smuk og samtidig varm til det kølige efterår!

Annonce

Bedste billige ridejakke til dame

Pris: 352 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige ridejakke til dame” er HKM ridejakke til dame. Denne sporty jakke kan bruges både til ridning og staldarbejde. Det åndbare materiale beskytter dig mod al slags vejr!

Annonce

Bedste premium ridejakke til dame

Pris: 1.599 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium ridejakke til dame” er Kingsland Hybrid ridejakke til dame. Denne unisex kvalitetsjakke scorer topkarakterer fra forbrugerne og er perfekt til de kolde vintermåneder samtidig med, at der er fleksibilitet til at ride!

Annonce

Bedste vandtætte ridejakke til dame

Pris: 349 DKK

Vinderen i kategorien “bedste vandafvisende ridejakke til dame” er Waldhausen Dover regnfrakke. Denne lange jakke vil blive din bedste ven over vinteren. Dens pasform gør at du er beskyttet mod vind, vejr og kulde – samtidig med, at den er fleksibel nok til at ride i.

Annonce

Bedste termo ridejakke til dame

Pris: 1.599 DKK

Vinderen i kategorien “bedste termo ridejakke til dame som” er Waldhausen Termo. Denne flotte lange ridejakke til dame er perfekt til at holde din krop varm, mens du har fuld bevægelighed under ridning! Jakken har desuden et stilrent design. Den har lynlås således du kan ride.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til ridejakke til dame

Hvad er en ridejakke til dame?

En ridejakke er stort set uundværlig, hvis du rider hele året rundt. Mange vil kunne bruge deres almindelige jakke i stalden, men så snart du sætter dig i sadlen har du behov for fleksibilitet. En fleksibilitet de færreste almindelige jakker tilbyder. Derfor kan det være nødvendigt at investere i en ridejakke, der er produceret til formålet.
Rød og lysegrå ridejakke til dame

Hvorfor skal jeg købe en ridejakke til dame?

Når først man er i gang med ridningen, kan man hurtigt få varmen. Men der er et langt stykke tid for os ryttere, hvor kroppen ikke yder nok, til at vi kan få varmen i de kolde vintermåneder. Om det er mens du sadler op eller under opvarmning, kan det danske efterår eller vinter kræve varm beklædning. Udover at jakken skal være varm, skal den også være fleksibel. Vi ryttere har brug for stor fleksibilitet, uanset hvilken opgave dagen står på. Derfor er en ridejakke til dame optimal til at holde dig varm og fleksibel.

Hvilken ridejakke til dame skal jeg vælge?

I denne artikel vil vi tage dig i hånden så du får alt den information du skal bruge forud for et køb af en ridejakke til dame. Vi vil komme ind på følgende punkter:

  • Hvad betyder min ridedisciplin for valg af ridejakke til dame?
  • Har vejret en betydning for valget og bør jeg have flere ridejakker?
  • Hvilke materialer blive ridejakke til dame typisk fremstillet i?
  • Hvordan finder jeg den rette størrelse til mig?
  • Hvilket design skal jeg gå efter?
  • Hvad betyder farven og fås ridejakker i mange forskellige farver?
  • Hvad betyder mit budget for valg af ridejakke?

Kombinér ridejakke til dame med andet ridetøj

Ridejakken kan med fordel kombineres med andet ridetøj. Matcher du din ridejakke til dame med ridebukser og og en trøje indenunder, kan du med stor sandsynlighed imponere dine stald kammerater.

Pleje af ridejakke til dame

Når du har anskaffet dig din ridejakke til dame, er det en god ide at passe godt på den. Hvem vil ikke gerne have en jakke, der ser flot ud og holder i mange år? For at det er muligt skal man rengøre, pleje og opbevare ridejakken korrekt. En dagligdag i stalden kan hurtigt gøre din ridejakke beskidt og de færreste af os synes nok, at det er en charmerende tilføjelse med hestemøg på jakken.

Hvordan du bør rengøre din jakke afhænger langt hen ad vejen af, hvilket materiale din jakke er lavet af. Er den lavet af vandafvisende materiale på ydersiden, vil det meste skidt kunne overvindes med en fugtig klud.

For ekstra genstridigt skidt kan man orientere sig i ridejakkens vaskeanvisning for svar på om den tåler vaskemaskine. Prøv at minimere antallet af gange du benytter dig af denne løsning, da for mange gange i en vaskemaskine slider på materialet.

Er din jakke derimod lavet af et blødt materiale indefra og ud, er det en god ide at holde sig til blot at børste jakken over.

Valg af ridejakke til dame

Ridedisciplin

Når du skal ud og vælge din ridejakke til dame, vil din ridedisciplin have en betydning for, hvilken jakke du skal kigge efter. 

Rider du mest dressur eller spring, er det væsentligt at du går efter en jakke med stor bevægelighed. Derudover er et åndbart materiale også at foretrække. Har du ikke mulighed for at ride indendørs, når det regner eller er koldt, skal jakken være både vind- og vandafvisende.

Er du derimod turrytter, som ofte rider længe ude og i alt slags vejr, stiller det store krav til din ridejakke til dame. Hvis det er en ridejakke til vintermånederne, du går efter, vil en lang jakke, som dækker det øverste af dine ben være perfekt. Rider man tur er bevægelighed ikke den store nødvendighed, og her er det derimod tykkelsen og isoleringen, man skal prioritere. Gå efter en jakke der er forret godt og samtidig er vind- og vandtæt. Så kan de kolde dage bare komme an!

Vejr

Som du måske har gættet er vejret nærmest den vigtigste faktor, når det kommer til valg af ridejakke til dame. Derfor kan det være en god ide at overveje, hvilken årstid eller hvilket vejr, du primært skal bruge din ridejakke i. Er det et ekstra lag til kølige sommermåneder, eller er det en tyk jakke, der skal kunne holde dig varm en hel dag i stalden om vinteren?

De fleste kan klare sig uden en decideret jakke om sommeren, men det vil sandsynligvis være nødvendigt at anskaffe sig forskellige jakker af forskellig tykkelse. Som alternativ kan man købe en oversize tynd jakke, så man de kolde måneder kan tage flere tykke trøjer på. 

Materialer

Ridejakker til dame kommer i alverdens forskellige materialer. Hvad der er det mest optimale materiale for dig kommer meget an på, hvad formålet med ridejakken er. Skal den holde dig varm? Holde vind og regn ude? Skal den være en pæn tilføjelse til dit outfit eller måske noget helt fjerde. 

Skal den holde dig varm kan det være en god ide at gå efter fleece eller uld som indvendig materiale. Det udvendige materiale skal helst bestå af et materiale, der holder vind ude – det kan være softshell. 

Skal du holde vind og regn ude kan en regnjakke-lignende ridejakke være løsningen. Skal den være lidt varmere, er en softshell ridejakke med for en god løsning. 

Vil du derimod blot have en pæn tilføjelse til dit outfit, kan du nærmest vælge frit på alle hylder med hensyn til materiale! 

Funktioner

Ridejakker til dame kommer med en lang række forskellige funktioner. Disse funktioner er op til den enkelte, hvad der er smart og hvad der er decideret nødvendigt. 

For langt de fleste er det en fordel, hvis ridejakken har lommer. Her kan du opbevare din telefon, så du altid kan komme i kontakt med andre, hvis der skulle ske et uheld. Derudover er et åndbart materiale godt. Når vi rider producerer vores krop meget varme, og det kan blive ubehageligt at føle sig lukket inde i sin jakke. 

Hvis du ved, at du opholder dig ude, når du er i stalden, er det en god ide at gå efter en ridejakke til dame, der er vandafvisende eller vandtæt. På den måde undgår du at blive gennemblødt af regn. 

Som før nævnt er vi ryttere meget i bevægelse, hvad enten vi rider, sadler op eller muger ud. Derfor er langt de fleste ridejakker til dame også lavet i et design som er fleksibelt. 

Størrelse

Når du skal købe din ridejakke til dame, er det væsentligt at finde den rette størrelse til lige præcis dig. Det er meget forskelligt, hvilken størrelsesskala ridejakker findes i. Derfor vil vi også altid anbefale, at du prøver jakken i en fysisk butik, så du bedst muligt kan afgøre størrelsen. Alternativt kan du orientere dig i den størrelsesguide, der findes til lige præcis din jakke og model du ønsker dig. 

Design

Ligesom størrelse har en betydning, har ridejakkens design det helt sikkert også. Ridejakker findes i et utal af pasforme, og det er meget individuelt, hvad man er til. Kan man lide, at det er en kropsnær pasform, så jakken ikke forstyrrer under ridning? Eller er man mere til en stor jakke, så der er plads til en masse varmt tøj indenunder? Derudover har udseendet selvfølgelig også en betydning, og her vil det variere, hvilket design der passer bedst til din stil. 

Farve

Farven er for mange af os ryttere også meget vigtig! Er man til den farvestrålende farveskala, hvor alle vender hovedet efter én, eller er man mere til de klassiske neutrale farver? Uanset hvad du er til, tør vi godt love dig, at der er en ridejakke til dame, som passer lige præcis til dine præferencer! 

Budget

Ligesom med så meget andet ridetøj har dit budget også en betydning for dit køb af ridejakke til dame. Ønsker du at bruge mange penge på din jakke, er der en stor sandsynlighed for, at du kommer hjem med en god kvalitet, som kan holde længe. 

Ønsker du omvendt ikke at bruge så mange penge på din ridejakke, kan du risikere, at den ikke lever op til dine forventninger og behov. 

Ridejakker til dame er en genstand, der helst gerne skulle kunne genbruges over flere sæsoner. Derfor kan det være en god ide at investere i en god kvalitet, så du slipper for at skulle købe for ofte. Du kan på den måde faktisk ende med at spare penge!

Alt efter hvilken kvalitet du ønsker vil priserne variere. Nogle ridejakker til dame kan fås ned til et par hundrede kroner, mens andre koster flere tusinde. Dog er der et bredt udvalgt i prislejet 500 – 800 kroner.

Hvad siger undersøgelser om ridejakker til damer?

Ridetøj har faktisk, tro det eller ej, en stor indflydelse på mode. Du har måske set noget tøj, der rent faktisk ligner decideret ridetøj. Den klassiske stil har altså vundet indpas selv i verdenen uden for hestene. 

Og faktisk viser en undersøgelse netop om tøjstilen indenfor hestesporten at ridejakkens udseende er stort set den samme! Den klassiske stil er kendetegnende for ridesporten og er dermed bevaret trods det til tider usporty look.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke ridejakker til damer er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste ridejakker til damer. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Ridejakkerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en ridejakke til dame?

Valget af ridejakke til dame afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “(PDF) Clothes make the rider? Equestrian competition dress ….” 8 sep.. 2020, https://www.researchgate.net/publication/283760081_Clothes_make_the_rider_Equestrian_competition_dress_and_sporting_identity. Åbnet 23 okt.. 2020.
Forfatter
Mira Palmer
Mira Palmer

Mira arbejder som journalist og udstyrs- og hesteekspert for Magasinet Hest. Hun er uddannet ridelærer og har tidligere arbejdet med salg og avl af heste. Endvidere har hun hjulpet og assisteret en professionel dressurrytter med bl.a. tilridning, staldarbejde og grooming. Med andre ord hun er et omvandrende hesteleksikon, som vi nyder godt af her på magasinet.