Hvide ridebukser

Dame med hvide ridebukser
Sidst opdateret: juli, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Hvide ridebukser er til dig, der skal ud og starte stævne eller til opvisning. Om du er dressurrytter, springrytter eller noget helt tredje, giver hvide ridebukser det fuldendte look, når du skal ud og præstere!

Magasinet Hest har i samarbejde med udstyrs- og hesteekspert Mira Palmer lavet en test af hvide ridebukser. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Hvide Ridebukser Test: Top 5 Bedste Hvide Ridebukser

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste hvide ridebukser

Pris: 1.249 DKK

Vinderen i kategorien “bedste hvide ridebukser i test” er Kingsland Katja hvide ridebukser. Disse smukke, klassiske ridebukser er fuld af smarte funktioner. De er iført med fuld silicone og ideelle til rytteren der søger nye stævne bukser. 

Annonce

Bedste billige hvide ridebukser

Pris: 799 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige hvide ridebukser” er Equipage Ariel hvide ridebukser. Disse flotte ridebukser er iført fuld grip, kombineret med blød og fleksibelt stof. Ridebukser i hvid, der er perfekte til rytteren, der ønsker sig flotte ridebukser til billige penge.

Annonce

Bedste premium hvide ridebukser

Pris: 1.599 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium hvide ridebukser” er Cavaleros Evento hvide ridebukser. Disse højkvalitets ridebukser er et must-have! Bukserne er lavet i et åndbart materiale og er iført fuld power grip – perfekt til stævnepladsen!

Annonce

Bedste hvide ridebukser til herrer

Pris: 749 DKK

Vinderen i kategorien “bedste hvide ridebukser til herrer” er MH Equstrian Oriental Ridebukser i hvid. Disse klassiske ridebukser er perfekte til dig, der vil vise dig frem på stævnepladsen! De har en fremragende komfort og smukt udseende!

Annonce

Bedste hvide ridebukser til børn

Pris: 369 DKK

Vinderen i kategorien “bedste hvide ridebukser til børn” er Carat børne hvide ridebukser. Disse bløde ridebukser i hvid, er perfekte til børn! De er i et elastisk stof og er fleksible og samtidig smarte!

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til hvide ridebukser

Hvad er hvide ridebukser?

Ridebukser i hvid er et must-have, hvis du skal ud og føre dig frem til opvisning eller stævne! Ridebukser i hvid giver dig et klassisk, stilfuldt look, som til flere konkurrencer er et krav. Ligesom almindelige ridebukser kommer hvide ridebukser med flere funktioner og i forskellige modeller.

Pige med hvide ridebukser

Derfor kan du i denne artikel danne dig et overblik over, hvad der findes og hvad du skal vælge, hvis du skal ud og vise dig frem!

Hvorfor skal jeg købe hvide ridebukser?

Ridebukser i hvid er i høj grad til særlige lejligheder. De er sarte i farven og egner sig derfor bedst til særligt brug. Selvom det kan være lokkende, fordi de er meget flotte! Til flere konkurrencer er det et krav at bære ridebukser i hvid, sådan at dommeren kan skelne rytterens ben fra sadlen. Derfor skal du anskaffe dig nogle flotte, ridebukser i hvid, hvis du skal til stævne!

Hvilke hvide ridebukser skal jeg vælge?

Når du skal ud og købe dit første par hvide ridebukser er det en række ting, som er gode at vide inden du kaster dig ud i købet:

  • Hvad betyder min ridedisciplin for valg af ridebukser i hvid?
  • Har vejret noget at sige, når jeg skal vælge dem?
  • Hvilke materialer passer bedst til mit behov?
  • Hvilke forskellige funktioner kan ridebukser i hvid have?
  • Hvordan finder jeg den rette størrelse til mig?
  • Hvilket design skal jeg gå efter?
  • Hvad betyder mit budget for valg af ridebukser i hvid?

Kombinér hvide ridebukser med andet ridetøj

Når du skal bruge ridebukser i hvid, vil man ofte vælge at kombinere det med andet hvidt udstyr. Til dressurstævner vil det typisk være hvidt underlagt, hvide handsker og eventuelt hvide bandager. På den måde får du et smukt, klassisk udseende!

Pleje af hvide ridebukser

Når du har anskaffet dig dine ridebukser i hvid, er det væsentligt at du passer godt på dem. De plejes som udgangspunkt som dine andre ridebukser, men det er væsentligt at du kun vasker dem med andet helt hvidt tøj. Ellers kan du risikere misfarvninger.

Sørg for kun at vaske dine ridebukser, når de er beskidte. Ridebukser holder længere, hvis de ikke vaskes for tit.

Du bør følge vaskeanvisningen på ridebukserne, men typisk vaskes de ikke på mere end 30 grader. Det kan være en god ide, at vaske dem på vrangen – på den måde skåner du både farven og eventuelt fuldskind.

Derudover anbefaler vi, at du lufttørrer dine ridebukser i hvid, da de dårligt tåler varmen fra tørretumbleren.

Opbevar dine ridebukser et tørt sted med stuetemperatur. Læg dem gerne pænt sammen så du undgår at de krøller.

Valg af hvide ridebukser

Ridedisciplin

Når du har valgt at anskaffe dig hvide ridebukser, er det en god ide at tage din ridedisciplin op til overvejelse. Til både spring- og dressurkonkurrence er det et krav, at dine ridebukser er hvide, så så langt så godt. Men… særligt hvilken form for grip dine hvide ridebukser har, vil have en betydning for din ridning.

Rider du dressur, vil man typisk anbefale fuldgrip. Når man rider dressur, er det væsentligt at have god kontakt til sadlen og fuldgrip kan sørge for, at du ikke glider rundt og giver upræcise signaler til hesten.

Rider du derimod spring, kan det være en fordel med knægrip. Springrytteren bruger meget tid i let sæde og har derfor brug for ridebukser, der lader rytteren rejse sig fra sadlen og have god støtte ved knæene. 

Vejr

Når man skal vælge sine hvide ridebukser, kan man godt tage vejret i betragtning. Det er dog ikke en så stor faktor som ved køb af almindelige ridebukser. De fleste stævner afholdes nemlig om sommeren. Og hvis det er vinterstævner afholdes de indendørs, og man bliver dermed ikke udsat for vind og vejr på samme måde. Dog kan det være en fordel at vælge hvide ridebukser, der er vand- og smudsafvisende sådan, at du undgår beskidte ridebukser på banen!

Det kan også være en mulighed at vælge ridebukser af tights-lignende stof til om sommeren og tykkere ridebukser til vinter. 

Materialer

Ridebukser findes i mange forskellige materialer og stofblandinger. For dig som rytter gælder det om at prøve mange forskellige ridebukser og undersøge, hvilket stof du finder mest behageligt. Det varierer nemlig meget fra rytter til rytter. Dog er det næsten altid en fordel at vælge hvide ridebukser med stretch og åndbart materiale. På den måde har du optimalt bevægelighed og komfort. Rider du mest stævner om sommeren, kan det være en fordel at anskaffe dig hvide ridebukser, som indeholder mesh. Det er et slags gennemsigtigt, meget tyndt stof, som sørger for optimal luftcirkulation. 

Det grip, der er på ridebukserne, kan også være lavet af forskelligt materiale. Det bliver mere og mere almindeligt at grippet er lavet af små silikone mønstre, som har en unik evne til at stå fast på overflader. 

Dog kan disse silikone mønstre falde af, hvis man ikke er opmærksom på kvaliteten. Hvis man ønsker at undgå dette, kan man vælge ridebukser med skind i stedet for. Dette yder ikke den samme kontakt til sadlen, men er tilgengæld mere holdbart. 

Funktioner

Hvide ridebukser kommer med stort set lige så mange forskellige funktioner som almindelige ridebukser. Men det er nogle andre ting man typisk vil have behov for på en stævneplads og andre, der ikke er så væsentlige. Eksempelvis vil en lomme til mobilen ikke være lige så nødvendig, da man ikke vil ride ind på banen med sin mobil i lommen. 

Til gengæld er materialer, der er smuds- og vandafvisende meget kærkomne, da ingen har lyst til at have beskidte hvide ridebukser til stævne! 

Ofte vil det også være en fordel, at vælge hvide ridebukser med bæltestropper. Disse er brugbare hvadenten det er, fordi du ønsker at pynte dig ekstra eller fordi ridebukserne er for store i livet. 

Størrelse

Når du skal købe dine hvide ridebukser, er det væsentligt, at du finder den rette størrelse! Har du allerede et par almindelige ridebukser, vil størrelsen på disse være en god rettesnor til at finde den rette størrelse på dine nye hvide ridebukser. Dog kan størrelser variere alt efter mærke og model, og det anbefales derfor altid, at man prøver ridebukserne i en butik før man køber. 

Når du skal finde din størrelse i ridebukser, er der to mål du skal kende; hofte og talje. Derudover bør man orientere sig, om man behøver ridebukser med normal eller ekstra benlængde. 

Størrelse

34

36

38

40

42

44

46

Talje

64

68

72

76

80

84

88

Hofte

88

92

96

100

104

108

112

Design

For at finde det rette design, som er mest flatterende til lige præcis dig, skal du vurdere, hvilket snit og design, der almindeligvis er pænt til din krop. Her er det muligt at bruge de samme kriterier, man bruger til sine almindelige ridebukser – eller endda ens hverdagsbukser. 

Budget

Når du skal ud og købe dine hvide ridebukser, vil dit budget have en betydning for den kvalitet, du får med hjem. Hvorvidt man bør investere mange penge i hvide ridebukser kommer meget an på den enkelte rytter. Rider man ofte stævner, er det en god ide at gå efter kvalitet, men måske samtidig også tænke over, at der skal være råd til flere par. På den måde undgår man at skulle vaske det samme par mange gange og dermed risikere at ødelægge dem. 

Rider man sjældent stævner kan man vurdere om man ønsker ét rigtig godt par, der kan holde længe – eller om man ønsker at spare lidt penge på denne post. 

De fleste hvide ridebukser ligger i prislejet 800- 1000 kroner, men fås både en del billigere og dyrere.

Hvad siger undersøgelser om hvide ridebukser?

Der findes faktisk en del undersøgelser om ridebukser og vi har valgt at tage udgangspunkt i én, der handler om ridebuksers pasform. 

Velpassede ridebukser er væsentlige for en behagelig ridetur og rytterens komfort. Ridebukser skal blandt andet beskytte rytterens inderlår ved at placere forstærkninger der, hvor der kommer meget slid under ridning. Ridebukser hjælper på den måde med at undgå slid mærker og ubehag. 

Undersøgelsen fra 2013 undersøger pasformen af kvinders ridebukser ved hjælp af 3D-menneskelige kropsdata. For at få oplysninger om hvordan ridebukserne passer målte forskerne vinklen på taljen og længden.

Dataen viste at ridebukser bør have en forhøjning bagtil, hvilket kunne føre til en forbedret holdning hos rytterne. Derudover viste undersøgelsen også, at materialet bør være fleksibelt for tilpasningsmuligheder til den enkelte rytter. Forstærkningen ved knæet bør have 2-vejs stretch for, at rytteren har fri bevægelighed. 

Ovenstående punkter har altså effekt på, hvordan vi som ryttere oplever komforten og vigtigst af alt, kan ridebuksernes form have betydning for, hvordan vi sidder i sadlen!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke hvide ridebukser er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste hvide ridebukser. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Ridebukserne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger hvide ridebukser?

Valget af hvide ridebukser afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “An analysis on the Fit Preferences of Breeches using 3D ….” 9 okt.. 2020, https://www.researchgate.net/publication/264152964_An_analysis_on_the_Fit_Preferences_of_Breeches_using_3D_Lower_Body_Scan_data. Åbnet 23 okt.. 2020.
Forfatter
Picture of Mira Palmer
Mira Palmer

Mira arbejder som journalist og udstyrs- og hesteekspert for Magasinet Hest. Hun er uddannet ridelærer og har tidligere arbejdet med salg og avl af heste. Endvidere har hun hjulpet og assisteret en professionel dressurrytter med bl.a. tilridning, staldarbejde og grooming. Med andre ord hun er et omvandrende hesteleksikon, som vi nyder godt af her på magasinet.