Pikeur ridebukser

Sorte pikeur ridebukser
Sidst opdateret: september, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Pikeur er et tysk mærke, som især har specialiseret sig i ridetøj, samt en smule indenfor ridehjelme. Ridebukser fra Pikeur er kendetegnet ved at være af god og passende, holdbar kvalitet uden at prisen stikker helt af.

Magasinet Hest har i samarbejde med udstyrs- og hesteekspert Cecilie Helligsø lavet en test af Pikeur ridebukser. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Pikeur Ridebukser Test: Top 3 Bedste Pikeur Ridebukser

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste pikeur ridebukser

Pris: 1.649 DKK

Vinderen i kategorien “bedste Pikeur ridebukser” er Pikeur Tessa grip. Her får man et pænt design og en god pasform. Disse ridebukser fås i flere forskellige versioner, i flere farvemuligheder og fuldskind, så man helt selv kan vælge efter behov.

Annonce

Bedste billige pikeur ridebukser

Pris: 1.099 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige Pikeur ridebukser” er Pikeur Gia Grip ridebukser. Bukserne er med fuld grip, i et flot hvidt design. Dog er prisen stadig relativt høj sammenlignet med visse andre ridebukse-fabrikanter.

Annonce

Bedste premium pikeur ridebukser

Pris: 1.749 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium Pikeur ridebukser” er Pikeur Calanja Grip ridebukser. Bukserne fås i en mørkeblå og en hvid variant, og har den efterspurgte lomme til mobilen. De er uden tvivl bedst at benytte i overgangsperioder, da de ikke topper funktionelt.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til Pikeur ridebukser

Hvad er pikeur ridebukser?

Pikeur blev grundlagt tilbage i 1957, og har for alvor taget fart siden da. Med tiden er mærket blevet leverandør af ridetøj til olympiske ridediscipliner og diverse nationale og internationale stævner. De er desuden hovedsponsor for det tyske rideforbund.

Deres produkter ligger relativt højt på kvalitets- og prisskalaen, men ikke til uoverskuelige priser. Sortimentet opdateres således at der findes noget til enhver rytters personlige smag og behov, samtidig med at modetrends overholdes. I dag er det Bugatti Fashion, som ejer Pikeur.

Brune pikeur ridebukser

Hvorfor skal jeg købe pikeur ridebukser?

En stor fordel ved netop Pikeurs produkter er det komfortmæssige perspektiv. Pikeur udbyder tætsiddende tøj, som samtidig er lavet af yderst behagelige materialer. Produkterne, heriblandt ridebukser, bliver således alsidige og kan bruges overalt, da der heller ikke gås på kompromis med design.

Hvilke pikeur ridebukser skal jeg vælge?

Mange af Pikeurs ridebukser er inspireret af et træningsbukser-lignende design, som netop sidder stramt til, men er behagelige. Dog er der forskelle i talje og grip, som adskiller de forskellige ridebukser. I test-afsnittet øverst i artiklen anbefales nogle af Pikeurs bestsellers, som har hele pakken, når det kommer til at udvælge det helt korrekte par ridebukser. Det er dog klart de funktionelle aspekter, der spiller den største rolle i udvælgelsen.

Kombinér pikeur ridebukser med andet ridetøj

Ridebukser er én af flere ridetøjskategorier, som har til ypperste funktion at lette rideakten. Af andet udstyr med samme funktion, er ridestøvler især værd at nævne. De yder desuden god beskyttelse i kombination med de rette stigbøjler, ridehjelm og sikkerhedsvest. Alt udstyr er i sidste ende ét stort sammenspil for den gode ridetur.

Pleje af pikeur ridebukser

Pikeur ridebukser er generelt ikke lavet af sarte materialer. Dog anbefales det alligevel, at de vaskes ved lave temperaturer med vrangen ud. Dette efterfølges af en lufttørring, og opbevaring ved god luft og stuetemperatur. Det kan være svært at skåne sine ridebukser i det daglige brug, men Pikeur har netop opdaget guldminen ved at benytte sig af strækbare materialer, som kan tåle en relativt hård behandling blandt hestene.

Valg af Pikeur ridebukser

Typer

Ridebukser inddeles gerne efter hvor og hvornår de bruges, hvilket kommer meget an på deres materialer, funktioner og udformninger.

Type 1: Stævnebukser

Stævnebukser er sædvanligvis hvide og må gerne have et klassisk og flot design. Dette lever Pikeur uden tvivl op til, men samtidig yder deres stævnebukser en komfort udover det sædvanlige.

Type 2: Ridebukser med knægrip

Generelt set kan man vælge mellem grip udelukkende i knæ-området, eller hele vejen langs kontaktfladen til sadlen. Knæ-grip egner sig godt til springryttere, da det er her man i det store og hele lægger presset.

Type 3: Ridebukser med full-grip

Full-grip bruges på tværs af ridediscipliner, men nogle ryttere kan til dels føle sig “limet” til sadlen hvis der er for meget grip-effekt. Dog giver full-grip større sikkerhed, især til den uerfarne rytter.

Type 4: Ridetights

Ridetights er kendetegnet ved at være pull-on stil uden knapper og lynlås. De har oftest et mere sporty og tætsiddende look, og egner sig derfor oftest bedst til sommertiden. 

Type 5: Vinter-ridebukser

Vinter-ridebukser kan komme med og uden termoeffekt. Tilfælles har de dog at der i materialer, foring og antal lag er tænkt over maksimal varmeeffekt. Vinter-ridebukser fra Pikeur kan være svære at opstøve, men det er indsatsen værd når man holder komfort og pasform for øje.

Materialer

I stilen minder alle Pikeurs ridebukser om hinanden. Der er således altid tale om en kombination af polyamid og elastan, eventuelt balanceret med en god portion bomuld. Disse stoffer giver i de korrekte forhold den eminente komfort, som Pikeur er kendt for. Til gengæld må man leve med at andre funktionelle aspekter nedprioriteres, idet alle ridebuksernes funktioner lægger sig tæt op af disse materialers funktioner.

Skalmateriale

Pikeur eksperimenterer sjældent med andre materialer end de førnævnte bomuld, polyamid og elastan. Dog kan man finde forskellige innovative løsninger, såsom polyurethan, i grip-området. Pikeur følger om nogen samfundets tendenser til løbende at forbedre udbuddet af produkter, og her er det især en fordel at tænke over ridebuksernes overflade.

Isolering

Pikeurs vinter-ridebukser er som udgangspunkt lavet af softshell, som netop har god isolering og varmetransport for at undgå overophedning, i samspil med en foring af fleece. Det er dog væsentligt at nævne, at Pikeur som udgangspunkt laver tynde og lette produkter, som egner sig bedst til milde vejrforhold. 

Foring

Fleece benyttes til tider af Pikeur, og er en polyester-afledning med vigtige isolerende og åndbare evner. Fleece har den fordel, at selv et tyndt lag kan gøre en stor forskel, sådan at rytteren ikke mister vigtig kontakt til sadlen, og dermed hesten.

Funktioner

Af funktioner er der både de vejrbestandige og de praktiske. Ønsker man ridebukser rettet mod bestemte årstider, er det værd at overveje åndbarhed, vandtæthed og termoeffekt. På den anden side, kan der praktisk talt være foranstaltninger i form af hvorvidt man ønsker pull-on, knapper eller lynlås, og om ridebukserne skal sælges med eller uden lommer.

Grip-mønsterets materiale og udbredelse har også stor betydning for rideturen, hvor silikone klæber mere, men skind kan give større bevægelsesfrihed. Her spiller rytternes individuelle erfaring og ridedisciplin ind.

Størrelse

Pikeur-ridebukserne spænder generelt fra str. 32 til 96. Her er det den inderste benlængde, samt taljemål og hoftemål, der bestemmer størrelsen. 

Som eksempel svarer str. 32 til en benlængde på 68 cm, et taljemål på 65 cm og et hoftemål på 77 cm, mens de respektive mål for str. 96 svarer til hhv. 74 cm, 93 cm og 103 cm. De andre størrelser ligger således og spænder indenfor disse rammer. Pikeur har dog ret specifikke størrelsesguides på deres hjemmeside, så man kan finde det helt korrekte par ridebukser.

Fit

Når det kommer til pasform, er der fra rytter til rytter forskel på, hvor tætsiddende man ønsker sine ridebukser. Selvom man kender sine mål, er det en væsentlig fordel at prøve og tilpasse ridebukserne i en fysisk butik før køb. Det er ligeledes forskelligt hvor høj, man ønsker taljen, ligesom at de forskellige lukkemekanismer har hver deres fit. For ridebukser kan man generelt vælge mellem slim, regular og relaxed pasform, hvor Pikeur som udgangspunkt stræber efter elastiske slim-fit. Det er i sidste ende en smagssag.

Design

Pikeur kører som udgangspunkt med et simpelt og klassisk design. Der er dog mulighed for dekorative taljebånd, lommer og diverse udformninger af deres logo. Da Pikeur er et moderne og veludviklet mærke, som gerne skal kunne benyttes på stævnepladserne, er der begrænsede designmuligheder. Til gengæld har Pikeur mange og atter mange muligheder når det kommer til ridebuksernes farve.

Prisklasser

Pikeurs sortiment svinger ikke meget, da de i bund og grund benytter de samme materialer og udformninger på tværs af deres produkter. Således er der ikke andet end blot ca. 800 kr. til forskel på de billigste og de dyreste ridebukser fra Pikeurs lager. Generelt kan ridebukserne opdeles i tre prisklasser, alt efter hvor god en holdbarhed og hvilke design-muligheder, de forskellige produkter tilbyder.

Prisklasse 1: Billig

Fra 800 kr. og op til 1.000 kr. findes de billigste af Pikeurs ridebukser. Disse er kendetegnet ved deres jordnære farver og simple opbygning, dog uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Prisklasse 2: Mid-end

Pikeurs middelklasse-ridebukser ligger mellem 1.000 og 1.400 kr. Her kan mange være med, idet man får glimrende ridebukser til acceptable priser. 

Prisklasse 3: Premium

Fra 1.400 kr. og op til ca. 1.600 fås de dyreste af Pikeurs ridebukser. Her er kvaliteter og funktioner i top, dog stadig med højest fokus på komfort. Er man villig til at give prisen, er det i denne kategori at der også bliver gået all in på design.

Lidt om Pikeur

Historien

Pikeur startede op i Tyskland i 1957 under navnet Haefner & Co. I 1964 fik Pikeur sit nutidige navn, og med klare målsætninger for deres produkter, ser de mod fremtiden. Søsterselskabet Eskadron, som mange ryttere kan nikke genkendende til, grundlægges i 1977, og herfra tager det fart. Pikeur bliver hurtigt et anerkendt mærke, som leverer produkter til såvel olympiske lege som til store stævner på verdensplan.

Sortiment

Lige fra starten har Pikeur haft fokus på pasform, slidstyrke og desuden design. Når det kommer til ridebukserne, har der været en rivende udvikling, hvilket har givet blod på tanden til at udvide sortimentet. Således sælger Pikeur den dag i dag mange former for ridetøj, og forsøger sig også med sikkerheds- og hesteudstyr. Alt sammen til overskuelige priser, og med pasformen i centrum.

Konkurrenter

Af konkurrenter i nogenlunde samme prisklasser, findes bl.a. B Vertigo, Mountain Horse og Mink Horse. Dette er blot få af mange eksempler. Konkurrenterne har generelt større fokus på de funktionelle perspektiver, mens Pikeur tydeligvis skiller sig ud ved at tænke på pasform og den medfølgende komfort.

Fordele

En klar fordel ved Pikeur er de overkommelige priser, kombineret med god kvalitet. Produkterne ligger i top når det kommer til holdbarhed, elasticitet og farvemuligheder. Alt sammen noget, man som rytter bliver glad for i længden. Med de brede størrelsesguides og pasform til den individuelle rytter, appellerer Pikeur til en bred målgruppe af forskellige aldre og kropsformer.

Ulemper

Selvom Pikeur brillerer på flere områder, må man til gengæld sige at de er langt bagud på andre punkter. Funktionelt set er deres ridebukser, og ridetøj generelt, ikke lavet med egenskaber rettet mod bestemte årstider og vejrforhold. Man kan sige at deres produkter er meget alsidige, men de hårde sommerdage, regndage og vinterdage har de svært ved at følge med på.

3 facts om Pikeur

Fact 1: Tab og vind med samme sind

Siden 2015 har Pikeur været aktiv på Instagram med fede nyheder og fordele til medlemmer og følgere. Følg pikeur_eskadron på Instagram og få muligheden for fede rabatter og gratis gaver.  

Fact 2: Højtidernes sang

I forbindelse med internationale højtider, udgiver Pikeur gerne specifikt designede designs som matcher. Er du på udkig efter jule-, valentinsdags- eller halloween-inspirerede looks, er du landet det helt rigtige sted. Desuden udgives der specielle kollektioner til forskellige årstider.

Fact 3: Blodets bånd

Ejerskabet har med tiden skiftet hænder, og især i takt med udvidelser er der kommer nye navne på listen. Pikeur er dog et familie-selskab uden lige, da det er efterkommere af skaberen Friedrich Wilhelm Brinkmann, som den dag i dag stadig varetager produktets fortsætte udvikling.

Hvad siger undersøgelser om Pikeur ridebukser?

På googles patentside over ridebukser, gennemgås tankerne bag opfindelsen. Her er der bl.a. tænkt over aspekter såsom at gøre sadel-fladen sømløs og forme ridebukserne efter den position, benene befinder sig i under ridning. En blanding af inspiration fra flere tusinde år siden, hvor man tæmmede de første heste, og senere innovation for at forbedre komforten, danner grundlag for nutidens ridebukser.

I takt med efterspørgslen efter at mindske friktion og pres på inderlår og knæ i forbindelse med ridning, er man i dag endt med et produkt som tilgodeser den moderne rytters udfordringer. Pikeur er ét af flere mærker som især rykker på dette punkt, og kan tilbyde et produkt som afliver disse problematikker.

Skriv om én af kilderne der nævnes herunder (i de fleste tilfælde vil det ikke være muligt for os at finde undersøgelser lige netop om et brand, så prøv bare at peg i retning af/referér til det brand du skriver om, hvis det kan lade sig gøre).

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke Pikeur ridebukser er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste Pikeur ridebukser. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Ridebukserne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger Pikeur ridebukser?

Valget af Pikeur ridebukser afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “US7500274B1 – Equestrian pants – Google Patents.” https://patents.google.com/patent/US7500274. Åbnet 29 dec.. 2020.
Forfatter
Cecilie Helligsø
Cecilie Helligsø

Cecilie arbejder som journalist og udstyrs- og hesteekspert for Magasinet Hest. Med et tidligere arbejde som hovedansvarlig for avl og træning på et stutteri i 7 år og som nuværende dyrlægestuderende er hun ekspert inden for emner som udstyr, anatomi og psykologi. Desuden har hun en passion for miniatureheste og vognkørsel, og hendes kommunikative færdigheder fejler heller intet.