Mountain Horse ridestøvler

Brune mountain horse ridestøvler
Sidst opdateret: september, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Mountain Horse er et svensk firma, som har specialiseret sig i alt hvad hjertet kan begære af rideudstyr. Heraf er Mountain Horse ridestøvler kendt for deres kvalitet og vanedannende kvaliteter.

Magasinet Hest har i samarbejde med udstyrs- og hesteekspert Cecilie Helligsø lavet en test af Mountain Horse ridestøvler. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Mountain Horse Ridestøvler Test: Top 3 Bedste Mountain Horse Ridestøvler

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste Mountain Horse ridestøvler

Pris: 1.595 DKK

Vinderen i kategorien “bedste Mountain Horse ridestøvler i test” er Mountain Horse Active ridestøvler. En symfoni af skrapt udvalgte materialer og funktioner, garanterer at man aldrig får lyst til at gå væk fra dette mærke igen.

Annonce

Bedste billige Mountain Horse ridestøvler

Pris: 1.499 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige Mountain Horse ridestøvler” er Sovereign Young RR. Disse støvler tilbyder et klassisk standardiseret stramt look, som i længden yder en komfort ud over det sædvanlige.

Annonce

Bedste premium Mountain Horse ridestøvler

Pris: 2.995 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium Mountain Horse ridestøvler” er Mountain Horse Sovereign ridestøvler. Af premium er der mange muligheder, idet Mountain Horse netop har fuldt fokus på funktionelle ridestøvler i høj kvalitet. Sovereign har imidlertid hele pakken.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til Mountain Horse ridestøvler

Hvad er Mountain Horse ridestøvler?

Grundlæggeren af Mountain Horse, Lars Sjöwärd, var den første til at fremstille vinter-ridestøvler med foring. Senere hen har dette produkt taget fart og kun udviklet sig til at blive bedre. Alle Mountain Horses produkter er af høj kvalitet, og med tanke på såvel dyrevelfærd som klimavenlighed.

Vinter mountain horse ridestøvler

Hvorfor skal jeg købe Mountain Horse ridestøvler?

Nøgleordet for Mountain Horse er kvalitet, kvalitet, kvalitet. Omend det kræver lidt på kistebunden, er det alle pengene værd at investere i Mountain Horse. Med det korrekte udstyr, som skaber optimal komfort og balance, kan man som ekvipage komme langt. Dette er især gældende for ridestøvler, som med korrekt stødabsorption og pasform kan gøre en verden til forskel.

Hvilke Mountain Horse ridestøvler skal jeg vælge?

Mountain Horse udbyder et bredt spektrum af ridestøvler, hver især egnet til specifikke vejrforhold og ridediscipliner. I denne artikels test-afsnit fremgår nogle af de vigtigste kategorier, som danner grundlag for valget om det korrekte par ridestøvler. Er man villig til at betale prisen, er der ingen tvivl om at man kan opnå det ønskede match.

Kombinér Mountain Horse ridestøvler med andet ridetøj

Når man siger ridestøvler, falder den næste tanke automatisk på stigbøjler. Et par ridestøvler af høj kvalitet følges godt ad med stigbøjler af lige så høj kvalitet og sikkerhed. Således er det værd at overveje at investere i sikkerhedsstigbøjler. Der er dog mange udstyrskategorier, man må tage stilling til som hesteejer. Ligesom ridestøvler har også samspillet mellem ridebukser, sadel og sadelunderlag stor betydning.

Pleje af Mountain Horse ridestøvler

Mountain Horse ridestøvler er af ægte læder, som anbefales pleje med lædersæbe og læderbalsam fra tid til anden. Den daglige pleje bør bestå af aftørring med en ren, fugtig svamp efter hver brug. Dette er en nødvendighed, idet ophobet skidt og snavs kan nedbryde læderets overflade og forringe holdbarheden. Opbevaring ved stuetemperatur og med støvletræ, så ridestøvlerne ikke falder sammen, anbefales.

Valg af Mountain Horse ridestøvler

Typer

Mountain Horse udbyder et væld af forskellige ridestøvler til diverse hverdagssituationer. Alt efter ridedisciplin samt hvor og hvornår støvlerne bruges, hvilket både kan være til ridning, men også staldens øvrige aktiviteter, har de forskellige typer ridestøvler hver deres fordele og ulemper.

Type 1: Dressur-ridestøvler

Dressur-ridestøvler har oftest en strammere pasform, idet de udformes i stivere læder end ridestøvler til springbanen. Dressurryttere skal helst leve op til helt bestemte traditioner, hvilket betyder at der ikke er store valgmuligheder af udstyr.

Type 2: Spring-ridestøvler

Som nævnt er spring-ridestøvler ikke lige så stive som dressur-ridestøvler, og derfor oftest hurtigere at gå til. Til gengæld er kvaliteten lige så høj, og de skal uden tvivl også have god pasform og ekstra god stødabsorption så kroppen ikke belastes.

Type 3: Paddock-ridestøvler

Paddock-ridestøvler er opstået som en mulighed for ryttere til at bære en ridestøvle på tværs af staldens aktiviteter. Således kan man slippe for at skifte fodtøj flere gange i løbet af en dag i stalden, da man her udbyder et komfortabelt valg.

Type 4: Termo-ridestøvler

Termo-ridestøvler er i den grad relevant for Mountain Horse, som var det første firma til at rykke på dette punkt. Idet frost generelt starter i fodområdet, giver det god mening med termo-effekt i støvlerne til vintertiden.

Type 5: Jodhpurs

Jodhpurs er en form for kort ridestøvle, som opfylder ridestøvlens fod-udformning men ikke går helt op til knæet. Det kan være en fordel idet de ofte er mere alsidige, men skal helst kombineres med et par rideleggings i sadlen, så benene ikke nives.

Materialer

Mountain Horse har specialiseret sig i den ypperste kvalitet, hvormed alle deres ridestøvler er i ægte læder. De forskellige farver gør at kilden til læderet kan variere, men der benyttes så godt som udelukkende det såkaldte full-grain læder. Denne lædertype er kendetegnet ved at skindets rigtige yderste lag benyttes, hvilket kan ses ved små porer på læderets overflade. Full-grain læder kan være svært at give et pænt look, men hvis læderet er af god kvalitet kan det se fuldstændig ufejlbarligt ud.

Skalmateriale

Mountain Horse benytter sig netop af vaskeægte læder i full-grain. Alt efter funktioner og design, benyttes der dog til tider andre typer læder, som dog stadig er i højeste kvalitet. Når skallen er af læder, kan man være sikker på en optimal pasform efter en periode hvor støvlen gås til.

Isolering

Foring har Mountain Horse som nævnt været tidligt ude med, og kun blevet bedre til med tiden. Der isoleres især med faux fur, altså pels-efterligninger, for at opnå optimal varme. Læder er dog i sig selv godt til at varmeregulere, dog bedst hvis det hjælpes på vej af en blød inderside.

Foring

Foringen afhænger meget af årstiden, og om hvorvidt man ønsker en termoeffekt eller ej. Til sommermånederne er åndbare kvaliteter i højsædet, og en decideret foring nedprioriteres. Omvendt kan foring med uld eller kunstskind være en fordel til de kolde måneder. Da Mountain Horse går meget op i dyrevelfærd, består deres produkter oftest af faux fur-foring.

Funktioner

Ridestøvlernes funktioner retter sig først og fremmest meget mod årstiden, alt efter om man ønsker åndbarhed, termo, vandtæthed eller lignende. Da Mountain Horse kun benytter ægte læder til deres ridestøvler, er funktionerne dog begrænset til læderets, og den eventuelle forings, egenskaber.

Udover lukkemekanismer og komfortmæssige perspektiver, har Mountain Horse desuden stort fokus på elastik langs indersiden, hvilket netop gør oplevelsen af at holde hælene nedad, mere behagelig.

Størrelse

Størrelserne er til at overskue idet ridestøvler sælges i de klassiske skostørrelser, også kendt fra andre skomærker. Man skal dog være villig til en overgangsperiode, hvor støvlerne stammer mens de gås til, da det netop er ægte læder der er tale om.

Fit

Mountain Horse har valgt at udvide deres størrelsessortiment på basis af hhv. højden fra hæl til knæ og underlårets bredeste punkt. Her kan man vælge tall, regular eller short i højde og narrow, regular, wide eller ekstra i bredde.

Størrelserne afhænger af den enkelte ridestøvle, og af den årsag har Mountain Horse udformet specifikke størrelsesguides for overskuelighedens skyld. 

Design

Mountain Horse holder sig til et klassisk og traditionelt design, som egner sig til stævnepladsen. Man kan vælge f.eks. at få krokodille-mønster eller nubuck-læder, som giver et ruskindslignende look, hvis man vil have gjort lidt ekstra ud af støvlerne. Derudover er der diverse spænder og snørebånd for yderligere fremtoning. Som udgangspunkt forhandler Mountain Horse kun sorte og brune ridestøvler, da disse er de mest udbredte ridestøvlefarver til stævner.

Vægt

Der har længe været et øget fokus på rideudstyrets vægt, dette også gældende for ridestøvler. Nye teknologier sørger for at stødabsorptionen kan opnås gennem lette materialer, ligesom at man efterhånden har lært hvordan man kan lette vægten ved at lave lufthuller i det indre materiale. Lufthuller letter vægten, men øger ligeledes åndbarheden.

Prisklasser

Da Mountain Horse er et mærke, som forhandler produkter af høj kvalitet, må man også forvente at prisen retter sig derefter. Der er dog alligevel forskel fra ridestøvle til ridestøvle, samt i forhold til deres funktioner.

Prisklasse 1: Low-end

De billigste ridestøvler fra Mountain Horse spænder mellem 1.500 og op mod 2.000 kr. Disse ridestøvler er kendetegnet ved et grovere design, rettet mod vinterbrug. Funktionelle og praktiske, men dog ikke det klassiske, slanke læderlook.

Prisklasse 2: Mid-end

Den næste prisklasse spænder mellem 2.000 og 3.000 kr. Her får man pæne og designmæssigt udviklede ridestøvler med den helt korrekte form og de korrekte funktioner til netop ridning.

Prisklasse 3: Premium

I premium-prisklassen findes ridestøvlerne til 3.000+ kr. Disse ridestøvler er, som kategorien antyder, til dem som ønsker det ekstra. Mange ryttere kan nøjes med de tidligere nævnte ridestøvler, men i de dyreste får man hele pakken.

Lidt om Mountain Horse

Historien

Mountain Horse er et svensk firma, som startede op i 1988. Siden da har mærket været i rivende udvikling, og sælges nu i store dele af verden. Man kan købe sig til de fleste typer rideudstyr ved Mountain Horse, men det er især på fodtøj at mærket er kendt. 

Sortiment

Mountain Horse har uden tvivl haft størst fokus på udviklingen af funktionelle ridestøvler, men de udbyder mange forskellige rideudstyrskategorier. Fælles for alle produkterne er, at de som udgangspunkt er i den højere ende af prisskalaen, men til gengæld af exceptionel kvalitet.

Konkurrenter

Blandt Mountain Horses konkurrenter findes bl.a. Tattini Riding, Tonics Shoes og Cavallo, som også forhandler ridestøvler af glimrende kvalitet. Der er på markedet stor konkurrence om at udbyde det bedste produkt lavet af det bedste læder.

Fordele

Fordelene ved Mountain Horse er, at de har haft flere år til at have indsigt i, og løbende udvikle, deres produkter. Således får man mange funktioner kombineret med et tiltalende design.

Ulemper

Mountain Horse retter sig mod ryttere som ønsker kvalitet. Derfor er priserne høje, og man må regne med at ridestøvlerne som udgangspunkt kun retter sig til stævnebrug. Der er altså ikke brede design- og farvemuligheder, ligesom de ikke nødvendigvis er behagelige at have på til staldens øvrige aktiviteter.

3 facts om Mountain Horse

Fact 1: Inspireret af den brave viking

At Mountain Horse var hurtigt ude med forede ridestøvler hænger tæt sammen med forespørgslen efter ridestøvler, som var passende til det til tider kolde, skandinaviske klima.

Fact 2: 30 år på banen

For et lille firma som startede i Sverige at være, kan man i dag skaffe sig Mountain Horse i over 35 lande på verdensplan.

Fact 3: Et mærke i rivende udvikling

Som noget nyt er Mountain Horse begyndt at udvikle rideudstyr til hesten, heriblandt trenser. Det er en spændende proces med relativt store forventninger.

Hvad siger undersøgelser om Mountain Horse ridestøvler?

I en artikel fra 2016 vedrørende en række undersøgelser nævnes det, hvordan ridning er den mest dødelige sport på verdensplan. Mange af skaderne, som kræver lægebesøg og/eller indlæggelser, kunne være undgået med det korrekte udstyr. Ulykker kan altid ske, og artiklen nævner da også eksempler på skader, som er opstået selvom det korrekte fodtøj har været båret.

Der er dog ingen tvivl om at ridestøvler af god kvalitet, heriblandt dem fra Mountain Horse, kan forbedre udfaldet af diverse heste-relaterede ulykker. Her er det især ulykker forbundet med ridning, der er tale om.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke Mountain Horse ridestøvler er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste Mountain Horse ridestøvler. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Ridestøvlerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger Mountain Horse ridestøvler?

Valget af Mountain Horse ridestøvler afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “(PDF) Equestrian Sports – ResearchGate.” 28 sep.. 2020, https://www.researchgate.net/publication/314265947_Equestrian_Sports. Åbnet 7 jan.. 2021.
Forfatter
Cecilie Helligsø
Cecilie Helligsø

Cecilie arbejder som journalist og udstyrs- og hesteekspert for Magasinet Hest. Med et tidligere arbejde som hovedansvarlig for avl og træning på et stutteri i 7 år og som nuværende dyrlægestuderende er hun ekspert inden for emner som udstyr, anatomi og psykologi. Desuden har hun en passion for miniatureheste og vognkørsel, og hendes kommunikative færdigheder fejler heller intet.