Ridestøvler til børn

Sorte ridestøvler til børn
Sidst opdateret: september, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Sikkerhed er noget af det vigtigste at tænke på, når børn starter til ridning. Én af de måder, man bedst sikrer sit barn er ved at give dem det rette udstyr, og her hører ridestøvler til børn ind under da disse beskytter barnets fødder.

Magasinet Hest har i samarbejde med udstyrs- og hesteekspert Mira Palmer lavet en test af ridestøvler til børn. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Ridestøvler Til Børn Test: Top 5 Bedste Ridestøvler Til Børn

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste ridestøvler til børn

Pris: 899 DKK

Vinderen i kategorien “bedste ridestøvler til børn i test” er Equipage Avery. Disse ridestøvler til børn er perfekte til dem, der ønsker en stilfuld ridestøvle i læderdesign uden bøvlet med at gå dem til. Med en lynlås bagpå er de også nemme at påføre sig.

Annonce

Bedste billige ridestøvler til børn

Pris: 189 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige ridestøvler til børn” er Waldhausen gummi ridestøvler. Disse smarte ridestøvler til børn med elasticitet i siderne er den perfekte førstegangs ridestøvle. Den er billig og nem at vedligeholde samtidig med, at de er robuste. Desuden er den unisex.

Annonce

Bedste premium ridestøvler til børn

Pris: 1.499 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium ridestøvler til børn” er Mountain Horse Sovereign lange læderstøvler. Denne lækre kvalitets ridestøvle er i et smukt og ergonomisk design, der vil få de fleste på ridebanen til at blive misundelige! De er lavet i et sublimt lædermateriale og kan justeres ved læggen!

Annonce

Bedste ridestøvler til børn til vinter

Pris: 299 DKK

Vinderen i kategorien “bedste ridestøvler til børn til vinter” er Waldhausen Termo vinterstøvler. Disse forede støvler er perfekte til at holde dine fødder varme gennem vinterens kolde måneder. Og så er foden endda vandtæt så intet vejr kan holde dig tilbage!

Annonce

Bedste korte ridestøvler til børn

Pris: 389 DKK

Vinderen i kategorien “bedste korte ridestøvler til børn” er Jodphurs korte støvler. Denne korte støvle har modtaget mange gode kundeanmeldelser og ikke uden grund! Det er en smuk støvle med forskellige funktioner. Kan bruges både til ridning og i stalden. Den er af ægte skind og har Cambrelle® foring.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til ridestøvler til børn

Hvad er ridestøvler til børn?

Ridestøvler til børn er meget lig de ridestøvler, voksne bruger. De er selvsagt bare mindre og kommer også i andre og lidt billigere materiale. Børn vokser jo hurtigt og vil også vokse ud af deres ridestøvler med tiden. Derfor er det muligt at købe ridestøvler til børn til en lavere pris.

Lange ridestøvler til børn

Derudover er ridestøvler til børn typisk også designet, sådan at de er lette at tage af og på.

Hvorfor skal jeg købe ridestøvler designet til børn?

Det er en rigtig god ide at købe ridestøvler til børn, da de øger sikkerheden for barnet. Ridestøvler er jo, som navnet afslører, beregnet til at ride i, til forskel for andre sko. Uanset om man vælger en lang- eller kortskaftet ridestøvle designet til børn, vil der være en lille hæl, en smal fod og ofte et mønster i bunden af ridestøvlen. Alt dette er med til at øge sikkerheden for rytteren, hvilket jo i bund og grund, er det vigtigste man skal tænke på.

Den lille hæl sørger for, at rytterens fod ikke ryger igennem stigbøjlen, dette er især dejligt, da det gør, at man kan føle sig tryg.. Den smalle fod i støvlen sikrer, at den passer i stigbøjlen og ikke sidder fast, hvis uheldet er ude. Mønsteret sikrer, at barnet ikke skrider i bøjlen og føler sig komfortabel.

Hvilke ridestøvler til børn skal jeg vælge?

Når du skal vælge ridestøvler til børn, er der en række ting, som er rare at have viden om. Derfor har vi samlet de væsentligste punkter i denne artikel:

 • Hvad betyder ridedisciplinen for valg af ridestøvler?
 • Skal der købes forskellige ridestøvler alt efter sæson?
 • Hvilke materialer bliver ridestøvler til børn lavet i? Og hvad er fordelene og ulemperne ved de forskellige?
 • Hvilke funktioner kan ridestøvler til børn have?
 • Hvordan finder man den rette størrelse og pasform?
 • Hvilke farver er der at vælge i mellem? Og er der noget at være opmærksom på i forhold til stævner?
 • Hvad betyder budgettet for valg af ridestøvler?

Kombinér ridestøvler til børn med andet ridetøj til børn

Når barnet skal starte til ridning, er der pludseligt meget ridetøj, der bliver nødvendigt. Her er ridestøvler til børn blot én af tingene. Ridestøvlerne vil ofte kombineres med ridebukser til børn og lange ridestrømper. På den måde sikrer man, at de tætsiddende bukser kan være inde i støvlen og ikke folder eller sidder i vejen, dette skaber altså maksimal komfort.

Pleje af ridestøvler til børn

Når man har anskaffet sig ridestøvler til børn, er det vigtigt at pleje dem. Ligesom med alt andet udstyr så holder det bare længere, hvis man passer godt på det. Særligt hvis ridestøvlerne er af læder, kræver de en del vedligeholdelse.

Tør gerne støvlerne af med en fugtig klud for at fjerne skidt og støv efter hver ridetur. Når de skal have ekstra pleje, bør der bruges produkter beregnet til læderstøvler. Der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til pleje og polering. Her er det en fordel, at vælge de produkter som producenten af ridestøvlen anbefaler.

Opbevar altid ridestøvlerne et tørt sted. På den måde har de mulighed for at tørre efter hver ridetur, så man ikke risikerer, at de bliver sure eller i værste tilfælde begynder at mugne.

Valg af ridestøvler til børn

Ridedisciplin

Ridestøvler til helt små børn fås ikke i så mange varianter, at ridediscipliner adskiller dem fra hinanden. Men… Jo ældre barnet bliver desto mere væsentligt bliver det, at forholde sig til ridedisciplinen. 

Rider man mest dressur er stive ridestøvler en fordel, da det hjælper rytteren med korrekt opstilling af underben og fod. Er man mere til springning vælges der ofte en ridestøvle med snøre for at øge fleksibiliteten. 

Skal man til stævne er det vigtigt at orientere sig i det pågældende reglement. Der er nemlig specifikke krav til, hvordan støvlen må være opbygget, når man rider på et vist niveau. 

Vejr

Rigtig mange benytter de samme ridestøvler året rundt. Men der er løsninger, hvis man ønsker at give sine fødder lidt ekstra varme om vinteren. Ridestøvler til børn kommer nemlig også i en thermo udgave. De er typisk foret med lammeskind og sikre at fødderne ikke fryser. 

Dog ved vi alle at børn vokser, og de vokser hurtigt. Derfor kan ridestøvler hurtigt blive en dyr udgiftspost, hvis man både skal have vinter- og sommerpar, der ovenikøbet skal udskiftes ofte. 

Materiale

Ridestøvler til børn kommer i forskellige materialer. Et meget populært materiale er kunstlæder. Det er billigere end ægte læder og er enormt nemt at holde rent samt pleje. Støvler i kunstlæder holder dog ikke så længe, hvilket også er derfor de er mere brugte til børn end voksne. 

Der er også et stort udvalg af ridestøvler i læder til børn og juniorer. Læder er som bekendt et dyrere materiale men til gengæld holder det meget længe, hvis man passer godt på det.

Sidst men ikke mindst findes der også ridestøvler lavet af gummi. Disse er ligesom støvlen i kunstlæder billige og nemme at vedligeholde. Desværre er gummiet ikke særlig isolerende, hvilket betyder, at støvlerne vil være varme og sommeren og kolde om vinteren. 

Funktioner

Ridestøvler til børn kommer med forskellige funktioner. 

Nogle ridestøvler har lynlås. Dette gør dem nemmere at tage på, men lynlåse i ridestøvler er ofte meget skrøbelige og går nemt i stykker. Derfor er det anbefalet, at man bruger skohorn, hvilket for nogle børn måske vil være besværligt.

Som et alternativ til lynlåsen fås ridestøvler til børn også med snøre eller velcro. 

Størrelse, pasform og komfort

Størrelsen og pasformen på ridestøvlen vil have en effekt på komforten og sikkerheden. For små ridestøvler er ikke behagelige mens for store kan påvirke bevægelsesfriheden og værste tilfælde sætte sig fast i stigbøjlen. 

Mange børn vælger ridestøvler der er kortere med leggins, da langskaftede ridestøvler kan være svære at få i specifikke længder, hvilket er essentielt for maksimal komfort. Det betyder, at det lange skaft rammer barnet i knæhasen, hvilket er ubehageligt. 

Det kan dog godt lade sig gøre, og vil man forberede sig hjemmefra inden man skal ud og købe ridestøvler der er lange, kan man gøre følgende:

 1. Sæt dig på en stol og placér benene i en 90 graders vinkel. Det er vigtigt, at du har det tøj på du typisk vil bruge til ridning. 
 2. Mål det bredeste sted på læggen for at få bredden.
 3. Mål fra gulvet til bagsiden af knæet for at få højden. 

Disse to mål er, hvad du skal bruge sammen med din almindelige skostørrelse. Størrelserne kan variere fra producent til producent. Derfor er altid en god ide, at prøve forskellige typer ridestøvler inden man beslutter sig første gang. Det er kun dig der kan bestemme, hvilken pasform du bedst kan lide.

Farve

For de fleste af os betyder farven noget. Det er altid fedt, når tingene passer sammen og ser godt ud! Især fordi andre nogle gange kan finde på at dømme en fordomsfuldt hvis ens outfit ikke matcher. Typisk er ridestøvler til børn brune eller sorte. Der er dog mange muligheder for at skille sig ud med forskellige mønstre og detaljer. Særligt til de lidt ældre børn. 

Skal man til stævne, er der dog restriktioner på, hvordan ridestøvlerne må se ud. 

Til dressurstævner skal støvlen være ensfarvet og mørk. Dette er her ikke til diskussion. 

Springstævnerne er som bekendt lidt mindre konservative, og her gælder det blot, at støvlen skal være ensfarvet. Det vil altså sige, at man kan vælge næsten lige den støvle, man synes der er flottest!

Budget

Dit budget vil have en betydning for, hvor god kvalitet ridestøvlen kommer i. Dog er det en post, hvor det måske godt kan betale sig at spare en smule, da børn jo vokser ud af deres tøj forholdsvis hurtigt. Særligt i de tidlige ride år kan det betale sig at holde lidt igen og gemme pengene til børnene bliver ældre og kan have lækre kvalitets ridestøvler i lang tid. 

Ridestøvler til børn kan variere fra to hundrede kroner til omkring tusind kroner.

Hvad siger undersøgelser om ridestøvler til børn?

Der er ikke mange undersøgelser om ridestøvler til børn. Men vi har fundet en interessant artikel fra 2011 om børns skovalgs effekt på deres gang. 

Artiklen beskriver, at sko påvirker børns gang. Med sko går børn hurtigere, fordi de tager længere skridt og med større ankel- og knæbevægelse. Under løb  har skoene den særlige funktion, at de reducerer stød fra underlaget. Den langsigtede virkning af disse på børns vækst og udvikling er i øjeblikket ukendt.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke ridestøvler til børn er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste ridestøvler til børn. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Ridestøvlerne til børn vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ridestøvler til børn?

Valget af ridestøvler til børn afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
 • “Effect of children’s shoes on gait: a systematic review … – NCBI.” 18 Jan. 2011, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3031211/. Åbnet 30 Jul. 2020.
Forfatter
Mira Palmer
Mira Palmer

Mira arbejder som journalist og udstyrs- og hesteekspert for Magasinet Hest. Hun er uddannet ridelærer og har tidligere arbejdet med salg og avl af heste. Endvidere har hun hjulpet og assisteret en professionel dressurrytter med bl.a. tilridning, staldarbejde og grooming. Med andre ord hun er et omvandrende hesteleksikon, som vi nyder godt af her på magasinet.