Weatherbeeta dækken

Hvidt weatherbeeta dækken
Sidst opdateret: juli, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Et dækken fra Weatherbeeta er lig med ordentlige og troværdige produkter. Weatherbeeta har om nogen specialiseret sig i netop dækken-kategorien, hvor mange hesteejere ikke er villige til at gå på kompromis.

Magasinet Hest har i samarbejde med udstyrs- og hesteekspert Cecilie Helligsø lavet en test af Weatherbeeta dækken. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Weatherbeeta Dækken Test: Top 5 Bedste Weatherbeeta Dækken

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste Weatherbeeta dækken

Pris: 1.649 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige Weatherbeeta dækken” er Greentec Weatherbeeta Dækken. Dækkenet er af høj kvalitet, åndbart, slidstærkt og med en miljøbesparende produktionsmetode der sparer meget plastik.

Annonce

Bedste billige Weatherbeeta dækken

Pris: 675 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige Weatherbeeta dækken” er Comfitec Liner Weatherbeeta. Dette er en liner mere end et dækken, men på varme sommerdage kan de agere som begge dele, høj kvalitet og passer til de fleste weatherbeeta dækkener.

Annonce

Bedste premium Weatherbeeta dækken

Pris: 1.059 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium Weatherbeeta dækken” er Weatherbeeta Comfitec Plus Dynamic. Funktionalitet og topklasses egenskaber spiller sammen i dette dækken, som fås med memory skum der løfter dækkenet fra manken og giver mere frihed.

Annonce

Bedste sommer Weatherbeeta dækken

Pris: 899 DKK

Vinderen i kategorien “bedste Weatherbeeta sommerdækken” er Weatherbeeta Comfitec Essential Standardhals. Et fantastisk sommerdækken til billige penge, som slanger sig som skabt til hestens krop. Klassisk Navy/Silver/Red farvekombination, men desværre ikke flere valgmuligheder.

Annonce

Bedste vinter Weatherbeeta dækken

Pris: 2.299 DKK

Vinderen i kategorien “bedste Weatherbeeta vinterdækken” er Comfitec Ultra Tough Weatherbeeta Dækken. Dækkenet er med hele 1680 Denier er utrolig slidstærkt og er samtidig både vindtæt og vandtæt. Prisen er i den høje ende, men til gengæld får man et meget langvarigt dækken.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til Weatherbeeta dækken

Hvad er Weatherbeeta dækken?

Når man snakker dækkener, kommer man ikke udenom Weatherbeeta. Med mange års fordybelse på bagen, nærmere bestemt 40 år, er dette et innovativt og troværdigt mærke. Weatherbeeta kan bryste sig af at være den første skaber af et dækken af syntetisk materiale, og deres produkter forhandles pt i over 30 lande på verdensplan.

Med denne imponerende baggrundshistorie er der udelukkende gode årsager til at investere i et eller flere dækkener fra Weatherbeetas sortiment.

Brunt weatherbeeta dækken

Hvorfor skal jeg købe Weatherbeeta dækken?

Weatherbeeta har noget til enhver smag og kan således opdatere enhver garderobe. Priserne er ikke billige, men fuldt overkommelige i forhold til det produkt, man får i hænderne. Funktionsmæssigt er der tale om et mærke som ligger i top og kan tilfredsstille selv den mest kræsne hesteejer.

Hvilket Weatherbeeta dækken skal jeg vælge?

Det er mest af alt årstider, og de pågældende vejrforhold, der danner grundlag for valget af dækken. Øverst i denne artikel fremgår vores anbefalinger til en udvidet garderobe, hvor dækkenerne i testen er krydsrefereret i forhold til holdbarhed, vejrbestandighed og komfort. 

Kombinér Weatherbeeta dækken med andet hesteudstyr

Et dækken er mange ting, og kan benyttes på såvel folden, som når hesten står på stald eller transporteres. Til disse situationer er der også udformet væsentlige grimer og gamacher. Disse er gode eksempler på, hvad man kan matche sit Weatherbeeta dækken med; nogle steder kan man endda købe sig til pakkeløsninger, og blive ejer af et matchende sæt.

Pleje af Weatherbeeta dækken

Dækkener lever en hård tilværelse, da der ikke fra hestens side bliver taget meget hensyn. Til den daglige pleje anbefales det at skure dækkenet med en blød børste, opblødt i vand.

Dette gøres for at undgå at skidt ophobes og giver hududslæt på hesten. Mellem sæsonerne giver det mening at vaske dækkenet i en vaskemaskine ved 30 grader og med lave omdrejninger, før det lufttørres og opbevares tørt og ved stuetemperatur. Det er relativt opslidende på dækkenet at blive vasket, men for at undgå bakterieophobning, er det en nødvendighed fra tid til anden.

Valg af Weatherbeeta dækken

Typer

Dækkener opdeles i et væld af forskellige kategorier, alt efter anvendelsesformålet. Overordnet set kan vi tage et kig på fem typer.

Type 1: Regn- eller vinterdækken

For Weatherbeetas vedkommende passer regn- og vinterdækkener umiddelbart sammen i kategori. Begge er kendetegnet ved at være lavet med det formål at beskytte hesten mod vejrets elementer, hvad end der er tale om regn, vind eller kulde.

Type 2: Underdækken

Weatherbeeta sælger underdækkener til et udvalg af deres dækkener. Disse bæres altså altid som par og yder optimal beskyttelse i de mere ekstreme vejrforhold.

Type 3: Stald- og transportdækken

Normalt opdeler man stald- og transportdækkener, men det er i bund og grund de samme kvaliteter, man søger. Nogle hesteejere foretrækker terapeutiske eller kølende egenskaber, mens andre blot søger et simpelt fleecedækken for varmens skyld.

Type 4: Lænde- og ridedækken

Lændedækkener påsættes på sadlen, og benyttes under ridning. Et koldt kryds kan i værste tilfælde resultere i nyreslag. Med et lændedækken kan man sikre sig at hesten før, under og efter træningen har en optimal temperatur.

Type 5: Sommer-, insekt- og eksemdækken

Sommerdækkener beskytter hesten mod solens UV-stråler ved at reflektere så stor en andel af strålerne som muligt. Dog kan man også få insekt- eller eksemdækkener med yderligere beskyttelse mod sommerens plager.

Materialer

Umiddelbart benytter Weatherbeeta sig mest af Oxford polyester som foring, og nylon på ydersiden. Oxford polyester er af exceptionel kvalitet, og giver en fleksibel og åndbar flade. I kombination med nylon, overfladebeklædt med vandtæt og åndbart Teflon, får man det bedste fra alle verdener. 

Skalmateriale

Teflon, som dækkenet er overfladebeklædt med, er af nogle kendt fra stegepander, men brugen af materialet breder sig i den grad, i takt med at alle dens nyttige egenskaber opdages. På dækkener er teflon i stand til at yde en enestående slidstyrke, åndbarhed og vandtæthed, sjældent set hos andre belægninger.

Isolering

Som isolering benyttes der som hovedregel fyld i x antal gram. Her går skalaen fra 0 gram og op til 400 g. Weatherbeeta benytter sig gerne af det syntetiske og dyrevenlige polyamid som fyld. Her får man alle de ønskværdige kvaliteter som komfort samt lugt- og svedtransport.

Foring

Weatherbeetas dækkener er som udgangspunkt lavet af materialer, som i kombination med hinanden yder en glimrende komfort. Dog kan man få ekstra foring i form af fleece i udsatte områder. Disse fleece-dele er udskiftelige så de kan vaskes separat og kun benyttes ved nødvendighed. Det kommer dog meget an på dækken-typen, hvorvidt det er nødvendigt med henholdsvis isolering og foring.

Funktioner

Udover de vejrmæssige funktioner, i form af beskyttelse mod solens stråler, vinterens kulde eller skyernes regndråber, er der flere praktiske aspekter. Dækkenerne har hver især forskellige lukkemekanismer. Ligeledes er der forskel på gjordene samt haleflappens størrelse. 

Ønsker man ekstra synlighed i mørke, kan man få et eller flere refleksbånd langs dækkenets overflade.

Størrelse

Dækkeners størrelse måles fra forrest på hestens bringe og om til punktet, hvor halen starter. Dog vil nogle referere til ryglængden, altså målet fra manens slutning til haleroden. Oftest vil der være gode størrelsesguides at rette sig efter, og kyndig hjælp i butikkerne kan ydermere være værdifuldt. 

Fit

Dækkenets pasform har stor betydning, når det kommer til friktion og tendenser til at smide dækkenet på folden. Et for løst dækken vil bevæge sig meget rundt på hesten, og kan eventuelt gnubbes helt eller delvist af, hvilket i værste tilfælde totalskader dækkenet. Omvendt vil et for stramt dækken give ubehagelig slitage. Når dækkenet er tilpasset, skal man således altid kunne få en hånd ind rundt i alle åbningerne.

Design

Weatherbeeta går op i et klassisk og afdæmpet look, hvilket er meget moderne og stilrigt for tiden. Dog er der mange farvemuligheder at vælge imellem, ligesom det også kan lade sig gøre at opstøve diverse mønstre. På trods af muligheder til enhver smag, formår Weatherbeeta at opretholde et raffineret udtryk.

Vægt

Fyldet har stor betydning for dækkenets vægt, men det er lige så høj grad andelen og fordelingen af dem, der får betydning. Fyld ligger som regel mellem de tidligere nævnte 0 og 400 g., hvor 400 g. er i kategorien kendt som “heavy weight” til det hårde vintervejr. Vægten afgøres dog også af fyldets karakter; altså hvorvidt man benytter uld, fjer eller polyamid.

Dækkenets yderligere materialer til inder- og yderside har ikke stor betydning for dækkenets samlede vægt, men nogle materialer kan virke mere kompakte end andre.

Prisklasser

Weatherbeeta udbyder et bredt sortiment af dækkener med mange forskellige funktionelle kvaliteter. Materialebruget svinger ikke meget, men jo mere hårdfør og funktionel det pågældende dækken er, des højere bliver prisen.

Prisklasse 1: 500-1.000 kr.

I den billigste prisklasse findes Weatherbeetas fleece-, mesh- og bomuldsdækkener. Dækkenerne er ikke i top når det kommer til holdbarhed og anbefales ikke til foldbrug, men er til gengæld mere end passende til milde omstændigheder.

Prisklasse 2: 1.000-2.000 kr.

I middelklassen ses de mere modstandsdygtige dækkener, dette både værende mod slidtage og mod vejret. I denne prisklasse kan de fleste hesteejere følge med, og man kan være sikker på at få en dækken som holder i længden. 

Prisklasse 3: 2.000-3.000 kr.

Er man til et mere lækkert og kvalitetsrigt finish, skal man op mellem 2-3.000 kr. I denne prisklasse kan Weatherbeeta tilbyde dækkener af ekstraordinær god kvalitet. Dækkenerne er kendetegnet ved deres innovativitet, og yder den bedst mulige beskyttelse af din guldklump.

Lidt om Weatherbeeta

Historien

Siden 1980 har Weatherbeeta arbejdet på at fremstille hestedækkener af god og ordentlig kvalitet til selv de mest kræsne hesteejere. Gennem seriøse tests af materialer og deres kvaliteter, kan Weatherbeeta til alle tider udbyde noget af det bedste på markedet, til såvel heste som hunde.

Sortiment

Weatherbeeta har dækkener til enhver tænkelig situation, hvad end hesten står på boks eller fold, sommer eller vinter. Danmark er kendt for sit uforudsigelig vejr, men med et udvalg af Weatherbeeta-dækkener på lager, kan man altid regne med at yde optimal modstand. 

Konkurrenter

Af konkurrenter kan bl.a. nævnes Bucas, B. Vertigo, Eskadron og Kentucky, som ligger i samme kvalitet og prisklasse. Konkurrenternes fordel er, at mange af dem også sælger andre typer heste- og rytterudstyr, og derfor kan udbyde flere muligheder når man alligevel handler til hesteejer-tilværelsen.

Fordele

Selvom Weatherbeeta næsten udelukkende har specialiseret sig i dækkener, er de til gengæld i toppen af klassen på dette punkt. Med 40 års intensivt fokus på nemt dækken-kategorien kan man være sikker på at få et produkt i særklasse til fair priser. Dækkenerne retter sig til alle hesteracer og alle tider på året.

Ulemper

Deres største ulempe er netop at de ikke har andet end dækkener samt få grimer, gamacher, fluemasker og sadelunderlag. De har dog udgivet få ridejakker også. Bliver man glad for Weatherbeeta som brand, er det altså ikke pt muligt at udnytte det til mange andre udstyrskategorier.

3 facts om Weatherbeeta

Fact 1: Testet til perfektion

Weatherbeeta har gennem laboratoriske analyser af heste i deres naturlige habitater, fordelt over hele kloden, lært hvordan man udformer det bedst mulige dækken. 

Fact 2: Et skridt for klimaet

Ikke alene i dækkenerne ses Weatherbeetas forkærlighed for klimaet. I alle aspekter af deres hverdag ift. pakning vil man også se genbrug som nøglefaktor.

Fact 3: Blikfang i en stor verden

Weatherbeeta holder sig altid opdateret på den seneste mode samt på efterspørgsler fra kundeklientellet. Ved at være aktiv på et bredt spektrum af sociale medier, formår brandet at holde sig aktiv og relevant i en bred målgruppe.

Hvad siger undersøgelser om Weatherbeeta dækkener?

Mange hesteejere går forståeligt nok op i at dækkenet er bekvemt for hesten at have på. Det må ikke begrænse hestens bevægelsesfrihed eller mulighed for at udfolde sig. I en undersøgelse fra 2010 undersøgte man hvordan forskellige halsudskæringer havde betydning for området mellem hestens skulderblade. Her viste det sig at den v-formede havde den mindste indvirkning ved stilstand.

For hesten i bevægelse gjaldt det, at den traditionelle lige hals var værst på alle de målte parametre. Der er altså forskel på halsens udformning, men også forskel på hvorvidt hesten er på boks eller på fold under brug. Weatherbeeta udbyder som udgangspunkt deres egen halsform, som desuden er foret med memory skum ved det udsatte område mellem skulderbladene.

Her er man garanteret at der ligger mange undersøgelser bag, for i sidste ende at udforme det bedst mulige produkt.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke weatherbeeta dækkener er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste weatherbeeta dækkener. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Dækkenerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger weatherbeeta dækken?

Valget af weatherbeeta dækken afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “Pressure on the horse’s withers with three styles of blanket ….” https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1090023309001312. Åbnet 29 dec.. 2020.
Forfatter
Picture of Cecilie Helligsø
Cecilie Helligsø

Cecilie arbejder som journalist og udstyrs- og hesteekspert for Magasinet Hest. Med et tidligere arbejde som hovedansvarlig for avl og træning på et stutteri i 7 år og som nuværende dyrlægestuderende er hun ekspert inden for emner som udstyr, anatomi og psykologi. Desuden har hun en passion for miniatureheste og vognkørsel, og hendes kommunikative færdigheder fejler heller intet.